Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru fanii Ikea: Suedezii au început construcția celui de-al treila magazin în România

ikea

Retailerul suedez Ikea a demarat lucrările de construcţie a unui nou magazin, ce va fi amplasat în Timişoara, în Dumbrăviţa, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Investiţia în magazinul din Timişoara se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro, iar pe lângă locurile de muncă prevăzute pentru faza de construcţie, la deschiderea noului magazin se vor alătura familiei Ikea aproximativ 250 de angajaţi.

Viitorul magazin de aproximativ 26.000 metri pătraţi, cu 780 de locuri de parcare, va fi amplasat la intersecţia dintre Drumul Naţional şi Calea Aradului, şi va oferi o gamă variată de produse de mobilier pentru casă, numeroase spaţii inspiraţionale pentru amenajări interioare, un restaurant cu specialităţi suedeze, o zonă de cafenea şi un loc de joacă pentru copii.

Conform reprezentanţilor companiei, noul magazin va folosi energie regenerabilă, va fi echipat cu panouri fotovoltaice şi va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea şi răcirea clădirii. În plus, în timpul construcţiei se vor lua măsuri ecologice speciale în materie de sortare şi eliminare a deşeurilor, precum şi de protecţie împotriva prafului, pentru a evita orice neplăceri pentru comunităţile învecinate.

De asemenea, obiectivul este de a recicla minimum 85% dintre deşeurile generate, din care 100% din deşeurile alimentare care provin de la restaurantul şi bistroul Ikea, acestea urmând să fie transformate în compost.

Primul magazin Ikea din România a fost inaugurat pe data de 21 martie 2007, în Bucureşti, zona Băneasa. În luna iunie 2019, Ikea a inaugurat un al doilea magazin în ţara noastră, pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală, în urma unei investiţii de 90 de milioane de euro, care a creat 600 de noi locuri de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.