Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru fumători: Unde ar putea fi PERMIS fumatul

chic-elite.ro
fumat

Vin vești bune pentru fumători dinspre Senat! Fumatul ar putea fi permis pe terase, indiferent de numărul de pereți al acestora și în camere special amenajate, un proiect de lege inițiat în acest sens trecând tacit de Senat. Pentru a fi aplicat, este însă nevoie și de votul favorabil al Camerei Deputaților.

Adoptarea tacită în Parlament a unui proiect înseamnă că acesta este avizat fără dezbatere și vot, doar pentru că termenul până la care trebuia discutat a fost depășit.

Citește și: FĂRĂ PRECEDENT: Arafat și Tudorache au anunțat ALERTĂ NAȚIONALĂ. Exercițiu de amploare

Șansele ca deputații să voteze favorabil proiectul inițiat de mai mulți senatori sunt însă extrem de mici, aceleași amendamente fiind respinse în urmă cu două săptămâni în momentul votării proiectului care preia o Directivă europeană referitoare la fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe, potrivit Gazeta de Cluj.

Prin proiectul care a trecut acum tacit de Senat, “spațiul public” este redefinit ca orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepția spatiilor cu destinație locativă”. Ceea ce înseamnă că fumatul va fi permis pe terase indiferent de numărul de pereți al acestora.

Astăzi, spațiul public este definit ca “orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți întregi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”, anunță Gazeta de Cluj.

Proiectul senatorilor mai prevede ca fumatul să fie permis și în camere special amenajate cu condiția ca acestea “să servească exclusiv fumatului și activităților asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare, etc”. În prezent, fumatul în spații special amenajate este permis doar “exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor internaționale“.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.