Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru pensionarii din Republica Moldova, decizia de micșorare a vârstei de pensionare va fi revăzută

Facebook
Natalia Gavrilita

Natalia Gavrilița a declarat că decizia, luată de conducere veche, privind micșorarea vârstei de pensionare este una „iresponsabilă”, în contextul în care numărul persoanelor antrenate în câmpul muncii și pensionarilor nu diferă mult.

Primi-ministra a menționat că decizia urmează a fi revăzută, transmite unimedia.info.

„Eu am vorbit cu oamenii în timpul campaniei electorale, în diferite localități și ei sunt conștienți că aceasta s-a făcut înainte de campanie. Președintele Dodon a avut puterea deplină, cu toate acestea hotărârea privind vârsta de pensionare a fost luată în ultima oră.

Este o decizie iresponsabilă, pentru că la noi aproximativ 800 mii de oameni lucrează, iar 760 mii sunt pensionari și trebuie să înțeleg că în contextul în care nu avem locuri de muncă ocupate și persoanele tinere pleacă, atunci nu ne putem permite pensii majorate, dacă ieșim mai degrabă la pensie.

Noi vrem să realizăm excluderea vârstei de pensionare, am vrea să fie așa cum în alte țări când aceasta este la alegere, iar suma pe care o va primi să depindă de vârsta la care a decis să plece din câmpul muncii”, a spus Natalia Gavrilița.

Deputații Partidului Socialiștilor și cei din Platforma Pentru Moldova au votat, în două lecturi, proiectul de lege prin care se revine la vârsta de pensionare anterioară. Este vorba despre 57 de ani - vârsta de pensionare pentru femei și 62 de ani - pentru bărbați. Legea intră în vigoare din 1 ianuarie 2021.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare PSRM.

Vladimir Odnostalco, unul din autorii proiectului, a menționat că o altă prevedere importantă presupune că pentru femeile care au născut și au educat până la vârsta de 8 ani 5 și mai mulți copii se stabilește vârsta de pensionare de 54 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.