Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru români: Nu mai stau în carantină în Marea Britanie, dacă sunt vaccinați

www.diarystore.com
Big Ben Londra

Călătorii complet vaccinaţi împotriva covid-19 care sosesc în Anglia din Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite urmează să fie scutiţi de carantină - o măsură cerută de sectorul turismului şi expatriaţi, a anunţat miercuri Guvernul britanic, relatează AFP.

Această măsură urmează să intre în vigoare - începând de luni, la ora locală 4.00 (6.00, ora României) - precizează, într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, scrie news.ro.

Ţărilor clasate pe lista ”portocalie” a Londrei - adică marea majoritate a destinaţiilor turistice -, inclusiv UE şi Statele Unite, Regatul Unit le impune o carantină de cel puţin cinci zile şi teste costisitoare.

Regatul a scutit deja de carantină călători vaccinaţi de către serviciul de sănătate britanic, însă nu şi pe cei vaccinaţi în străinătate, spre marea nemulţumire a expatriaţilor britanici din aceste ţări, care întâmpină mari dificultăţi la întoarcerea în ţară.

CARANTINA, MENŢINUTĂ ÎN CAZUL FRANCEZILOR

Anglia urmează să aplice aceeaşi măsură persoanelor vaccinate în UE sau Statele Unite, în cazul sosirii din orice ţară de pe lista ”portocalie” - mai puţin din Franţa, din cauza prezenţei variantei sud-africane (beta) a SARS-CoV-2.

”Reguli distincte vor continua săse aplice la sosirile din Franţa”, a anunţat ministerul într-un comunicat.

Călătorii vaccinaţi în Statele Unite este necesar să dovedească - în plus - că sunt rezidenţi în Statele Unite.

Un test PCR rămâne obligatoriu la două zile după sosire.

Aceste măsuri nu vizează, în schimb, ţările clasate pe lista ”roşie” de către Londra - şi anume India, Emiratele Arabe Unite (EAU), America de Sud -, de unde numai rezidenţi în Regatul Unit pot reveni, dar care este necesar să se supună unei carantine costisitoare - pe cheltuiala lor - în hoteluri special desemnate în acest scop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.