Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru românii care vor să-și cumpere mașini second-hand: Țepele date de samsari vor deveni istorie

APIA
masini

Registrul Auto Român va fi conectat la baza de date a tuturor instituțiilor similare din Europa. Cei care cumpără mașini la mâna a doua din orice stat UE vor putea verifica oficial, peste doi ani, kilometrajul și istoricul mașinii.

Doar pe baza seriei motorului, se va putea vedea întregul istoric al mașinii, indiferent prin câte țări europene a fost aceasta. În momentul de față, pe site-ul RAR, se poate verifica doar istoricul mașinilor rulate în România, informeză Digi24.

Kilometrajul unei mașini second-hand a devenit unul din primele lucruri la care se uită românii, deoarece foarte mulți samsari au măsluit cifrele. De doi ani, Registrul Auto Român pune la dispoziție o aplicație gratuită de verificare a kilometrajului.

Cristian Bucur, șef departament emologări individuale RAR: „Aceste valori ale kilometrajului reprezintă simple citiri. Legislația nu permite verificări suplimentare, vizavi de autenticitatea acestor valori. Acest lucru se va întâmpla in 2-3 ani, atunci când va deveni obligatoriu schimbul de informații la nivel UE.”

Din 2023, RAR se va putea conecta la bazele de date ale instituțiilor similare din Europa. Până atunci, trebuie să fiți atenți la câteva detalii.

Cristian Bucur, șef departament emologări individuale RAR: „Un parcurs anual în România este undeva la 12-15.000, nu depășește 20.000 de kilometri pe an. Pe când în Germania, parcursul minim anual este undeva la 35-40.000 de kilometri. Asta înseamnă că foarte ușor putem să facem un calcul: 7 ani vechime ori 30.000 de km, mașina aceea are cel puțin 200.000 de kilometri rulați.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.