Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veşti bune pentru salariaţii care primesc tichete de masă: PSD propune majorarea valorii nominale

tichete-masa-bonuri

Cinci parlamentari ai PSD au depus, la Senat, un proiect legislativ care prevede majorarea valorii nominale a tichetului de masă, de la 15.18 lei la 20 de lei, prin modificarea Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, transmite Mediafax.

Inițiatorii propun modificarea articolului 14 (1) din Legea nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare astfel: „Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 20 de lei de la data aplicării prevederilor prezentei legi”.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care protejează sănătatea oaselor. Conţin toate vitaminele şi mineralele necesare

Legea în vigoare arată că „valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 15,18 lei”.

Social-democrații care un inițiat proiectului de lege susțin că este necesară modificarea legii, deoarece suma de 15 lei nu este suficientă pentru a cumăra o masă de prânz.

„Promovarea acestui act normativ, modificare ce constă în actualizarea valorii nominale a tichetului de masă la valoarea de 20 de lei, este determinată de valoarea actuală a unui tichet de masă de 15.18 lei (înainte de impozare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21.40 lei”, potrivit expunerii de motive.

De asemenea, social-democrații susțin că „valoarea pe zi a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa”.

Sursa citată menționează și impactul social prin modificarea actului normativ și anume acoperirea costului unei mese de prânz în timpul unei zile lucrătoare.

„Salariații vor avea un beneficiu extra-salarial de valoare semnificativă, cu care vor putea acoperi costul unei mese de prânz în timpul unei zile de lucru. Folosirea tichetelor de masă cu valoare nominală mai ridicată va crește puterea de cumpărare a beneficiarilor lor în ceea ce privește bugetul personal pentru consumul de alimente”, potrivit sursei menționate.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință dezvăluie adevăratul motiv: De ce e bine să dormi cu șosetele în picioare

Inițiatorii precizează că „peste 2.100.000 de angajați, aproape jumătate din populația angajată, beneficiază de tichete de masă”.

Proiectul a fost depus la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.