Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru tinerii frumoși și liberi: prima țară care autorizează cultivarea cannabisului în propria gospodărie

canabis

Autorităţile din Thailanda au anunţat marţi că vor elimina canabisul de pe lista de droguri, deschizând astfel calea pentru cultivarea de plante de canabis în gospodării, relatează Reuters, informează Agerpres.

Thailanda a devenit în 2018 prima ţară din Asia de Sud-Est care a legalizat marijuana în scopuri medicinale şi cercetare.

Conform noii reglementări, thailandezii pot cultiva plante de canabis acasă după ce au anunţat guvernul local, însă canabisul nu poate fi utilizat în scopuri comerciale fără alte autorizaţii, a declarat Ministrul Sănătăţii Anutin Charnvirakul.

Noua măsură urmează să fie publicată în Monitorul Regal oficial şi este necesar să treacă 120 de zile înainte ca plantele de canabis cultivate acasă să devină legale.

Totodată, Ministerul Sănătăţii va prezenta săptămâna aceasta în Parlament un proiect de lege separat care oferă detalii cu privire la utilizarea legală a canabisului, inclusiv producţia şi utilizarea sa în scopuri comerciale, şi directive privind utilizarea în scop recreativ.

Canabisul cultivat acasă ar trebui folosit în scopuri medicinale, precum medicina tradiţională, a declarat şeful Autorităţii de reglementare a alimentelor şi medicamentelor, Paisal Dankhum, care a precizat că vor avea loc inspecţii în mod aleatoriu.

Potrivit proiectului de lege, cultivarea de canabis fără notificarea guvernului se pedepseşte cu o amendă de până la 20.000 de bahţi thailandezi (605,33 dolari) şi o amendă de până la 300.000 de bahţi sau trei ani de închisoare, sau ambele, pentru vânzarea de canabis fără autorizaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.