Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești de ultimă oră de la Guvern: Peste 50 de paturi pentru mari arși și arși vor fi disponibile în România

medlife.ro
arsuri prim ajutor

Vestea zilei de la Guvern. S-a adoptat OUG prin care începe contrucția centrelor de mari arși din România. E vorba de Timișoara, Târgu Mureș și București. Nu mai puțin de 50 de paturi pentru pacienții cu arsuri grave vor fi disponibile.

Cel mai avansat proiect e la Timișoara

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că miercuri va fi aprobată ordonanța de urgență pentru construirea secțiilor de mari arși din București, Timișoara și Tg.Mureș.

Anunțul a fost făcut de premier, miercuri, înainte de ședința de Guvern.

„Azi aprobăm o ordonanță de urgență prin care asigurăm operaționalizarea celor trei spitale de arși. Este vorba despre spitalul de copii Grigore Alexandrescu din București și spitalele din Timișoara și Tg. Mureș”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă

Centre de mari arși vor costa 400.000 milioane de euro, iar banii vor veni din doua împrumuturi bancare. Pentru finalizarea lucrărilor, vor fi alocați și bani de la bugetul de stat

"Ministerul Sănătății implementează reforma privind contrucția a trei centre de mari arși, la Timișoara, București și Târgu-Mureș. Diferențele dintre împrumutul estimat inițial și sumele datorate sunt generate de inflație. Vom 31 de paturi pentru pacienții arși grav, 20 de paturi pentru arșii mediu și peste 50 de săli de operație. Timișoara e cel mai avansat proiect, se va semna contractul săptămâna viitoare. Târgu-Mureș probabil se va semna în curând, iar în 2025 s unt estimate să fie finalizate proiectele", a explicat un secretar de stat din cadrul Ministerului Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.