Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi - Ninsori trecătoare și vânt puternic în aproape toată țara

ninsori

Apare soarele prin ţinuturile sudice, dar prin nord va mai fulgui din când în când. Maximele pleca de la minus 3 grade în depresiuni şi ajung la 7 grade în sud-vestul ţării.

In Dobrogea şi Bărăgan ceata persista, avem şi un cod galben în vigoare pentru mare parte a Bărăganului, dar mai târziu apare soarele şi temperaturile cresc faţă de miercuri.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei este ceata dimineaţa, dar vreme destul de plăcută mai târziu. Regimul termic va fi unul potrivit momentului, cu maxime în jur de 4, 5 grade.

În schimb, în nordul Moldovei şi în Bucovina nu prea vedem soarele. O să ningă trecător, se înteţeşte şi vântul, iar maximele scad faţă de miercuri. Din cauza vântului se resimt temperaturi mai mici decât în termometre.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi vreme cam neplăcută. Mai vin ceva fulguieli şi se face mai frig: pe la amiază, termometrele vor indica în jur de zero grade.

În vestul ţării va fi vreme mai bună, cu soare din când în când, dar şi ceva condiţii de fulguiala. Temperaturile se menţin la valorile de miercuri, aşa că după prânz vor fi cel mult 3, 4 grade.

În centrul României este foarte frig în depresiuni, pe unde temperaturile rămân sub zero grade chiar şi la amiază. Va fi înnorat toată ziua, la munte va ninge, în rest, vin doar ceva fulguieli.

Citește și: ALERTĂ METEO de la ANM: 18 județe sunt vizate

Din zona Olteniei norii se risipesc, aşa că amiază se anunţă plăcută, cu temperaturi mai ridicate decât în celelalte regiuni. În vestul provinciei se vor atinge 6, 7 grade.

În ţinuturile sudice, dimineaţa ne aduce înnorări persistente şi multă ceaţă. Mai târziu aşteptam soare, vreme bună şi temperaturi în uşoară creştere.

În Bucureşti prindem o zi destul de frumoasă, după risipirea ceţii. Reţineţi, totuşi, că în următoarele două-trei ore, norii persistă şi umezeala va fi ridicată. După prânz va fi un pic mai cald decât ieri, vom avea în jur de 5 grade.

Apare o tendinţă de creştere şi la nivelul barometrelor, iar noaptea va fi mai rece decât ultima: se ating minus 4 grade în centru şi minus 7 grade la marginea oraşului.

La munte apare soarele, dar mai vin şi ceva ninsori. Vor fi locale şi temporare, dar chiar şi aşa, stratul de zăpadă o să mai crească puţin. Vremea rămâne rece în ansamblu, iar vântul va fi mai intens pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali. 

Vremea pentru urmatoarele zile:

Vineri vremea se anunţă plăcută, în ansamblu. Câţiva fulgi mai vin prin nordul Moldovei. Schimbări apar în noaptea următoare, când se adună norii şi aduc ninsori şi lapoviţă în jumătatea de sud-vest a ţării. Şi vântul se va înteţi, iar pe şosele va apărea poleiul.

Sâmbătă, precipitaţiile se extind, iar în vest şi la munte vor fi consistente. La munte şi în Moldova o să ningă, în centru şi vest vor fi ninsori cu LAPOVIŢĂ, iar prin sud domină ploile. Riscul de polei creşte, vântul rămâne activ în multe zone şi maximele scad faţă de zilele anterioare.

Duminică vom avea timp urât, cu precipitaţii pe suprafeţe mari în sud şi vest. În Moldova şi la munte continua ninsorile; în vest va fi lapoviţă, iar în sud o să avem şi ploi şi lapoviţă. Vântul va sufla mai tare în ţinuturile sudice, iar noaptea se mai răceşte puţin, dar se duc şi norii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.