Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veşti îngrijorătoare pentru americani. În doi ani de zile, Coreea de Nord va putea ATACA SUA

KCNA/Reuters
N korea, racheta

Coreea de Nord va fi probabil capabilă să lanseze în mai puţin de doi ani asupra Californiei o rachetă dotată cu o încărcătură de 500 de kg, a apreciat marţi un expert, la o săptămână după o primă lansare a unei rachete intercontinentale (ICBM) de către Phenian, informează agenţia de presă AFP, conform agerpres.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a afirmat săptămâna trecută să lansarea rachetei, la 4 iulie, chiar de ziua naţională a SUA, este 'un cadou pentru nemernicii de americani'.

Accident CUMPLIT pe autostradă. Doi oameni au murit după ce un autocar A DISTRUS tot ce i-a ieşit în cale - VIDEO

Acest succes tehnologic apropie Phenianul de atingerea obiectivului său, şi anume de a fi în măsură să ameninţe teritoriul american cu un atac nuclear.

Experţii estimează că racheta Hwasong-14, testată marţea trecută, ar putea avea o rază de 8.000 km şi, în consecinţă, ar fi capabilă să atingă Alaska sau Hawaii.

'Dacă Hwasong-14 este asamblată aşa cum credem noi că este, ea ar putea probabil deveni şi mai performantă atunci când toate defectele vor fi corectate', a declarat John Schilling, expert al organizaţiei '38 North' din cadrul Universităţii John Hopkins de la Washington.

El a estimat că această rază de acţiune ar putea fi de 9.700 de kilometri, cu o încărcătură de 500 de kilograme.

ALERTĂ - TRAGEDIE aviatică în SUA, după prăbușirea unui avion militar: Mai multe victime - VIDEO

'Nord-coreenii nu vor ajunge la acest rezultat mâine, însă ei vor ajunge probabil într-o zi', a adăugat Schilling.

Cu 'un an sau doi de teste şi cu o dezvoltare suplimentară, ea va deveni probabil o rachetă care poate transporta cu uşurinţă o încărcătură nucleară asupra unor ţinte de pe coasta vestică, posibil cu suficientă precizie pentru a distruge ţinte militare cum sunt bazele navale', precum cele din San Diego, în California, a adăugat expertul.

După sosirea la putere a lui Kim Jong-Un, la sfârşitul lui 2011, Coreea de Nord şi-a accelerat în mod considerabil dezvoltarea programelor sale nuclear şi balistic, interzise de comunitatea internaţională. Din 2006, Coreea de Nord a realizat cinci teste nucleare, dintre care două din ianuarie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.