Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste de la cercetători: Bolnavii de covid-19 asimptomatici îşi pierd mai uşor anticorpii decât cei cu simptome

Mindcraft Stories
coronavirus simptome

Un studiu britanic realizat de Imperial College London şi Ipsos Mori, publicat marţi, arată că bolnavii asimptomatici de covid-19 îşi pierd mai rapid anticorpii decât cei care prezintă simptome ale bolii - nivelul anticorpilor persoanelor testate pozitiv cu covid-19 a scăzut cu 22,3% în decurs de trei luni şi cu 64% la persoanele care au declarat că nu au fost afectate de covid-19 relatează AFP, conform news.ro.

Cele două organisme au urmărit în perioada 20 iunie-28 septembrie 350.000 de persoane alese la întâmplare, în Anglia, care s-au autotestat cu regularitate acasă, pentru a vedea dacă au anticorpi covid-19.

”În cursul acestei perioade, proporţia persoanelor testate pozitiv cu anticorpi de covid-19 a scăzut cu 26,6%” de la 6% la 4,4% din populaţia testată, se arată într-un comunicat, iar ”acest lucru sugerează o reducere a anticorpilor în săptămânile sau lunile de după infecţie”.

”Rezultatele sugerează totodată că persoanele care nu au prezentat simptome de covid-19 sunt susceptibile să-şi piardă mai rapid anticorpii detectabili decât cele care au prezentat simptome”, potrivit acestui studiu.

Parisul vrea să scape de o povară grea - autoritățile iau în calcul organizarea unui referendum

CATEGORII DE VÂRSTĂ

Proporţia anticorpilor persoanelor testate pozitiv cu covid-19 a scăzut cu 22,3% în decurs de trei luni, iar această scădere a atins 64% în rândul persoanelor care au declarat că nu au fost afectate de covid-19.

Autorii studiului subliniază de asemenea că toate categoriile de vârstă sunt afectate de această scădere a nivelului anticorpilor, iar persoanele în vârstă sunt mai afectate.

Proporţia persoanelor în vârstă de peste 75 de ani care aveau anticorpi din iunie în septembrie a scăzut cu 39%, iar în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani a scăzut cu 14,9%.

”Acest studiu constituie un element crucial al cercetării, ajutându-ne să înţelegem cum evoluează anticorpii covid-19 în timp”, şi-a exprimat satisfacţia secretarul de stat britanic însărcinat cu Sănătatea James Bethell.

Însă ”nu ştim încă dacă anticorpii conferă un nivel de imunitate eficientă sau dacă o asemenea imunitate există şi cât timp durează”, subliniază Imperial College London şi Ipsos Mori, care-i îndeamnă pe britanici să continue să urmeze consemnele sanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.