Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veşti proaste pentru creştinii din Rusia: Restricţii dure, ca în perioada sovietică

http://www.aljazeera.com/
rusia rostov pe don

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat un pachet legislativ anti-terorism care va afecta puternic şi comunităţile creştine minoritare. Odată cu intrarea în vigoare a legii, activităţile de evanghelizare, întrunirile religioase şi chiar discuţiile online pe teme religioase vor fi restricţionate, anunţă Christianity Today.

În ciuda apelurilor venite de la liderii religioşi şi susţinătorii drepturilor omului, Kremlinul a anunţat că Putin a promulgat legea. Noile reglementări, care includ interzicerea propagandei religioase în întâlniri private, online sau în orice alt loc din afara bisericilor vor intra în vigoare pe 20 iulie.

Legea este considerată cea mai restrictivă în acest domeniu din era post-sovietică, aducând limitări asupra muncii misionarilor, inclusiv cu privire la predicare, învăţătură biblică sau orice altă activitate de prozelitism.

Vezi şi: Liderii NATO, mesaj ferm despre corupţie. Avertisment şi pentru instituţiile de forţă

Pentru a putea vorbi în public despre credinţa lor, cetăţenii trebuie să obţină un permis din partea autorităţilor, prin intermediul unei organizaţii religioase recunoscute de stat. Chiar şi aşa, evanghelizarea nu poate avea loc în afara bisericilor sau a altor locuri cu destinaţie specific religioasă. Restricţiile se aplică inclusiv în cazul locuinţelor private şi online.

Săptămâna trecută, comunitatea protestantă din Rusia, estimată la 1% din totalul populaţiei, a făcut apel la Vladimir Putin să nu promulge legea.

Sub influenţa propagandei naţionaliste, legea a fost adoptată aproape în unanimitate de cele două camere ale Parlamentului rus. Iniţiată de parlamentarul Irina Yarovaya, din partidul Rusia Unită, legea pare să vizeze grupurile religioase din afara Bisericii Ortodoxe Ruse.

Sergei Ryakhovsky, liderul Bisericii Protestante din Rusia, şi alte lideri evanghelici au denunţat legea ca o violare a libertăţii religioase şi a libertăţii de conştiinţă. "Obligativitatea obţinerii unui permis pentru a vorbi despre propriile convingeri religioase şi pentru a disemina literatură religioasă în afara lăcaşelor de cult nu este doar absursă şi ofensatoarea, dar pune bazele unei persecuţii în masă a credincioşilor. Istoria sovietică ne arată cum mulţi oameni de diferite credinţe au fost persecutaţi pentru că au împărtăşit Cuvântul lui Dumnezeu. Această lege ne duce înapoi într-un trecut ruşinos", a declarat  Sergei Ryakhovsky.

Vezi şi: Moment special pentru comisarul Berbeceanu. Marian Godină a fost implicat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.