Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste pentru fermieri! Dacian Cioloș: 'Ajutorul deja decis nu se mai modifică / Petre Daea a acționat prea târziu și prea neconvingător'

euronews.com
ciolos

„Ajutorul deja decis, mult mai mic decât ce primesc Polonia și Bulgaria, nu se mai modifică. Comisia a început să lucreze la un al doilea pachet de ajutor”, afirmă Dacian Cioloș, după o discuție cu Janusz Wojciechowski, comisarul pentru Agricultură despre ajutorul acordat fermierilor români.

„Am discutat aseară (marți seară - n.r.) cu comisarul european pentru Agricultură și dezvoltare rurală Janusz Wojciechowski despre problema despăgubirilor ridicole primite de fermierii români afectați de importurile de cereale din Ucraina. Pe scurt, am câteva concluzii, care sper să îi ajute și pe guvernanți măcar de azi înainte: Ajutorul deja decis, de 10 milioane de euro pentru fermierii români, mult mai mic decât ce primesc Polonia și Bulgaria, nu se mai modifică. Din păcate, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a acționat prea târziu și prea neconvingător, abia după ce eu și alți europarlamentari am atras atenția asupra acestei probleme”, transmite europarlamentarul Dacian Cioloș.

El adaugă că, în urma reacțiilor publice și a intervenției președintelui Iohannis la Consiliul European, Comisia Europeană a început să lucreze la un al doilea pachet de ajutor pentru compensarea pierderilor suferite de fermierii din cinci state membre, inclusiv România, care va fi disponibil în următoarele săptămâni.

„Am insistat, pe de o parte, ca metodologia de calcul să fie modificată, cu mai mult focus pe nivelul importurilor de cereale din Ucraina, astfel încât aceste despăgubiri să se bazeze pe o estimare corectă a situației reale din fiecare stat membru. Dacă acest element este luat în calcul, compensațiile pentru fermierii români ar trebui să fie semnificativ mai importante. Având în vedere cele discutate cu comisarul Wojciechowski, le atrag atenția premierului Ciucă și președintelui PSD, Marcel Ciolacu, lideri ai coaliției de guvernare, să găsească rapid o soluție prin care negocierile pentru următorul pachet de sprijin să nu mai fie conduse de ministrul Petre Daea, astfel încât interesele fermierilor români să fie eficient și corect reprezentate" explică Dacian Cioloș, fost comisar european pentru agricultură”, încheie Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.