Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste pentru INDUSTRIA cu tot mai mulți clienți: jumătate din aceștia ar renunța la abonamente dacă s-ar scumpi

unsplash.com
bani dolari

Aproape jumătate (49%) dintre utilizatorii americani ai platformelor de streaming video contra cost ar înceta să le mai folosească în cazul în care preţul abonamentelor ar creşte, potrivit rezultatelor unui studiu derulat în Statele Unite de compania de consultanţă Deloitte şi publicat miercuri de Deloitte România, scrie Agerpres.

Astfel, sensibilitatea la preţ este un factor-cheie pentru utilizatorii serviciilor de divertisment, un procent de 49% din clienţii platformelor de streaming video, 38% din utilizatorii platformelor de jocuri video şi 37% din clienţii platformelor de conţinut audio menţionând că ar înceta să le mai folosească în cazul scumpirii abonamentelor, se menţionează în analiza Deloitte.

De asemenea, pentru aproape jumătate (46%) dintre respondenţii studiului Deloitte Digital Media Trends 2021, costul este cel mai important factor în decizia de a se abona la un serviciu de streaming video. Dintre aceştia, 55% decid să folosească servicii de streaming video care se susţin financiar din publicitate, conform analizei Deloitte.

Documentul arată că al doilea factor ca importanţă în decizia consumatorilor de a se abona la un serviciu de streaming video este conţinutul, esenţial pentru 35% dintre respondenţi.

În acest context, Deloitte evidenţiază concurenţa puternică în rândul furnizorilor, utilizatorii serviciilor de streaming video deţinând în medie patru abonamente, utilizatorii serviciilor de streaming audio contra cost având în medie două abonamente, iar cei ai platformelor de jocuri video, trei abonamente.

Pe de altă parte, 52% dintre respondenţi consideră că este dificil să acceseze conţinut prin intermediul atât de multor platforme, 66% sunt frustraţi atunci când conţinutul pe care doresc să îl vizioneze nu mai este disponibil pe o platformă şi 49% sunt nemulţumiţi atunci când o platformă nu le face recomandări relevante.

Ponderea utilizatorilor care îşi reziliază abonamentele la serviciile de streaming video s-a menţinut la aproximativ 37% în perioada octombrie 2020 - februarie 2021, conform analizei Deloitte.

În acest context, partenerul coordonator pentru Consultanţă şi Managementul Riscului la Deloitte România, Andrei Ionescu, a subliniat că furnizorii de servicii de streaming se vor concentra pe fidelizarea clienţilor.

"Ponderea clienţilor care îşi reziliază abonamentele este de mult timp un factor important pe agenda jucătorilor din industria de telecomunicaţii şi, ca urmare a efectelor pandemiei de COVID-19, industria de media şi divertisment se confruntă acum cu aceeaşi provocare. Comportamentul consumatorilor de servicii de streaming din această perioadă va contribui la apariţia unei pieţe mai mature şi mai competitive. În acest context, furnizorii se vor concentra pe retenţia clienţilor, vor crea experienţe personalizate şi unice pentru utilizatori şi îşi vor intensifica eforturile de a le oferi conţinut relevant, cum a fost cazul Netflix, care a difuzat conţinut educaţional gratuit pe propriul canal de Youtube în contextul închiderii şcolilor pe fondul pandemiei, sau al HBO Max, care a lansat filme pe platformă în aceeaşi zi în care acestea au debutat în cinematografe", a menţionat partenerul coordonator pentru Consultanţă şi Managementul Riscului la Deloitte România.

Pe de altă parte, analiza Deloitte evidenţiază şi că pandemia a amplificat apetitul utilizatorilor din toate generaţiile pentru jocurile video. Exponenţii Generaţiei Z (87%), Milenialilor (83%) şi ai Generaţiei X (79%) afirmă că accesează jocuri video pe dispozitive precum smartphone-uri, console de jocuri sau calculatoare cel puţin săptămânal, aspect care i-a ajutat să rămână conectaţi cu alte persoane şi să depăşească perioadele dificile, conform documentului.

Studiul Deloitte subliniază că ascultatul de muzică este una dintre primele trei activităţi preferate de toate generaţiile, 60% dintre respondenţi folosind un serviciu de streaming audio contra cost, în timp ce aceeaşi pondere de utilizatori accesează un serviciu de streaming audio gratuit.

Pentru cei care plătesc un abonament lunar, conţinutul audio a fost factorul principal în decizia de a se abona la un astfel de serviciu, urmat de folosirea acestuia fără pauze publicitare şi de preţurile rezonabile. În cazul celor care folosesc un serviciu de streaming audio gratuit, lipsa costurilor a fost principalul factor în decizie, urmat de uşurinţa cu care accesează serviciul şi de gama variată de conţinut.

Studiul Deloitte Digital Media Trends 2021 a fost realizat în rândul a peste 2.000 de consumatori din Statele Unite ale Americii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.