Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veşti proaste pentru proprietarii de drone civile

drona

Proprietarii de drone civile primesc din nou o veste proastă. Interzicerea aparatelor de zbor fără pilot este adusă din nou în actualitate de un deputat UNPR, care a făcut o interpelare în acest sens către ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, în care arată că achiziţionarea de drone civile, de la supermarketuri şi magazine online, la preţuri accesibile, reprezintă o vulnerabilitate la adresa securităţii naţionale.

În interpelarea intitulată "Vulnerabilităţi determinate de utilizarea nestingherită a dronelor civile", deputatul Florin Gheorghe afirmă că în Franţa, dar şi în alte state membre NATO, aceste obiecte de zbor au fost deja identificate ca fiind instrumente extrem de utile ale grupărilor teroriste sau ale unor grupuri care au ca obiectiv misiunea de a vulnerabiliza şi desecretiza obiective de securitate naţională.

Ministrul Apărării este întrebat, în condiţiile în care legislaţia românească nu prevede restricţii exprese în utilizarea acestor aparate de zbor, ce soluţii legislative intenţionează să propună şi dacă intenţionează să constituie un grup de lucru, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, dar şi cu celelalte instituţii responsabile de securitatea naţională.

În plus, deputatul doreşte să ştie de ce nu se solicită sprijin logistic şi know how, de la partenerii NATO care au reuşit să înlăture această vulnerabilitate, scrie Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.