Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste pentru Ucraina: Ajutorul SUA va fi votat peste câteva săptămâni (Bloomberg)

AI
SUA Ucraina

Înalți oficiali republicani au spus că un vot privind ajutorul Ucrainei în Congres este încă la câteva săptămâni, a raportat Bloomberg pe 4 aprilie, citând parlamentari nenumiți. Comentariile au contrazis o afirmație a președintelui Camerei, Mike Johnson, care a spus la 1 aprilie că va avea loc „imediat după Paște”, notează Kyiv Independent.

Ajutorul SUA pentru Ucraina a fost amânat din toamna anului 2023, pe fondul luptelor interne din Congres. În februarie, un pachet de ajutoare de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan a fost aprobat de Senat cu sprijin bipartizan, dar până acum Johnson a blocat să-l supună la vot în Camera condusă de republicani.

Congresmanul republican Michael McCaul, șeful Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei, a declarat, de asemenea, pe 24 martie, că anticipează că Johnson va aduce ajutorul la vot după Paște, în ciuda semnelor că sprijinul pentru Johnson pentru a-și păstra poziția se reduce în cadrul propriului său partid.

Președintele Volodymyr Zelensky a susținut un apel telefonic unu-la-unu cu Johnson pe 28 martie, într-un alt indiciu că ajutorul merge mai departe.

Johnson a declarat la 1 aprilie că se așteaptă ca proiectul de lege să fie votat în scurt timp, dar a adăugat că va conține „câteva inovații importante”, dar nu a clarificat la ce măsuri se referă.

„Inovațiile” și alte concesii pe care se pare că le va conține proiectul de lege par a fi punctul de blocare care contribuie la întârziere, a scris Bloomberg.

Se pare că Johnson nu a împărtășit particularitățile planului său cu propriul său partid, au declarat oficialii republicani pentru Bloomberg.

Purtătorul de cuvânt al lui Johnson a părut, de asemenea, să renunțe la promisiunea de a aduce ajutorul la vot după Paște, spunând că comentariile nu au fost „intențiate de a transmite un anumit termen limită”.

Administrația Biden a respins posibilitatea de a conecta ajutorul Ucrainei cu ridicarea unei pauze privind noile licențe de export de gaze naturale lichefiate (GNL) pe 2 aprilie, excluzând una dintre posibilele concesii pe care Johnson le solicitase.

Întârzierea continuă a asistenței militare are loc pe fundalul unor avertismente din ce în ce mai îngrozitoare din partea Ucrainei cu privire la modul în care deficitul afectează poziția armatei pe câmpul de luptă.

Președintele Volodymyr Zelensky a declarat pe 29 martie că armata ar putea fi forțată în curând să se retragă în continuare dacă ajutorul militar al SUA continuă să fie amânat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.