Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste! Vaccinul Pfizer pentru copiii mai mici de cinci ani NU produce imunitatea dorită. Ce iau în calcul reprezentanții companiei

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani nu produce imunitatea dorită, arată rezultatele unor teste. De aceea, în cadrul testelor va fi adăugată a treia doză, anunță CNN.

Reprezentanții Pfizer au anunțat că testele vaccinului în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 5 ani au arătat că nu oferă imunitatea așteptată.

Fabricantul a decis să adauge a treia doză în teste. Aceasta va fi folosită la testele făcute pe toți copiii cu vârste între 6 luni și 5 ani, chiar dacă vaccinul s-a dovedit eficient în cazul celor de până la doi ani.

„Studiul include acum evaluarea dozei 3 de 3 micrograme la cel puțin două luni după doza 2 din seria de două doze pentru a se constata dacă oferă o mai bună protecție la această categorie de vârstă. Decizia reflectă angajamentul companiei de a selecta cu mare atenție doza potrivită ca să se majoreze cât mai mult beneficiile în defavoarea riscului”, au spus reprezentanții companiei Pfizer.

Dacă testele cu cele trei doze vor avea succes, Pfizer și BioNTech ar putea să depună documentele pentru obținerea autorizației de urgență a vaccinului pentru copiii cu vârste între 6 luni și 5 ani la jumătatea anului 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.