Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești TERIBILE din Siria: Soldați ruși ar fi fost în baza atacată de SUA! Ce anunță americanii VIDEO

sua rusia

Conform primelor informații, mai mulți soldați ruși ar fi fost prinși în baza militară atacată de SUA! Armata SUA se apără și anunță că a informat forţele ruse înainte de loviturile asupra bazei aeriene siriene şi nu a vizat acele secţiuni ale obiectivului unde ruşii erau consideraţi a fi prezenţi, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, citat vineri dimineaţa de Reuters. Informând reporterii asupra operaţiunii, Davis a declarat că armata SUA a avut "multiple" conversaţii joi cu forţele ruse înaintea atacului, folosind o linie de comunicaţii stabilită anterior şi care servea la prevenirea unei confruntări accidentale în Siria în timpul luptelor împotriva grupării Stat Islamic.

Rusia a eşuat în privinţa responsabilităţilor sale în Siria, a acuzat joi (ora locală) secretarul de Stat american, Rex Tillerson, dar a fost avertizată în avans de lovitura americană asupra unei baze siriene pentru a evita ca militarii săi de pe teren să fie afectaţi, transmite AFP. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a confirmat că a ordonat un atac militar asupra "aerodromului din Siria de unde s-a lansat atacul chimic" şi a chemat "toate naţiunile civilizate" să acţioneze pentru a pune capăt "masacrului şi băii de sânge" din această ţară, transmit vineri dimineaţa EFE şi AFP.

Citește și: SCANDAL MONDIAL Siria reacţionează violent după atacul cu rachete de croazieră al SUA

Lovitura a fost efectuată cu "59 de rachete", a arătat un responsabil al Casei Albe, citat de AFP, indicând că baza aeriană Shayrat este "asociată programului" sirian de arme chimice şi "direct legată" de evenimentele "oribile" de marţi, conform Agerpres.

Cel puţin 86 de persoane, printre care 30 de copii şi 20 de femei, au fost ucise marţi într-un presupus atac chimic în nord-vestul Siriei. Mai multe ţări, inclusiv Franţa şi Marea Britanie, au denunţat regimul preşedintelui Bashar al-Assad ca fiind responsabil pentru acest atac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.