Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești TERIBILE pentru Regina Elizabeth a II-a: O țară exotică a anunţat că se va elibera de sub Coroana britanică şi devine republică

evz.ro
regina elisabeta

Barbados, o mică ţară insulară în Caraibe, a anunţat că se va elibera de sub Coroana britanică şi va deveni o republică - până la sfârşitul lui noiembrie 2021 -, după ce un divorţ constituţional a fost declarat marţi de guvernatoarea generală a insulei, Sandra Mason, într-un discurs pe care l-a susţinut la începutul sesiunii parlamentare, relatează AFP.

”Obţinându-şi independenţa acum peste o jumătate de secol, ţara noastră nu poate avea nicio îndoială cu privire la capacităţile sale de a se autoguverna”, a declarat Mason, care se exprima în capitală, la Bridgetown.

Citește și: Șerban Nicolae îl ia la mișto pe Nicușor Dan: ‘Ami pare rău la domni interlopi. DNA să vină să mă ia!’

”A venit timpul să spunem un adevărat adio trecutului nostru colonial. Locutorii Barbados vor un stat Barbados”, a subliniat reprezentanta oficială pe insulă a reginei Angliei.

Elizabeth a II-a îşi va pierde, astfel, suveranitatea asupra unuia dintre ultimele regate ale Commonwealthului, foste colonii britanice care au devenit independente.

Citește și: Gheorghe Piperea: ‘Nu există pușcărie pentru toți. Dacă ar da măștile jos, nu i-ar băga nimeni la pușcărie’

Contactat la Londra cu privire la acest subiect, un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a apreciat că această decizie le revine ”autorităţilor şi populaţiei din Barbados”.

Barbados, perla turistică a Antilelor Mici, este deosebit de frecventată de înalta societate anglo-saxonă.

Insula, cu o suprafaţă de doar 430 de kilometri pătraţi, avea 287.000 de locuitori în 2019, potrivit Băncii Mondiale (BM).

Citește și: Codrin Ștefănescu, ieșire scandaloasă la adresa lui Nicușor Dan și Rareș Bogdan: ‘Oricât de mare ar fi mizeria, rahatul, șpaga, chiar nu contează!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.