Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești tot mai proaste pentru Trump. Începe să piardă zona media conservatoare în favoarea lui `Tsunamiul-ui DeSantis din Florida`

The New York Post
Ron DeSantis

Rupert Murdoch, magnatul mass-media care controlează unele dintre cele mai puternice instituții de presă conservatoare, a părut să clarifice miercuri preferința sa pentru Ron DeSantis ca lider al republicanilor, dându-l la o parte pe Donald Trump, scrie CNN.

The New York Post, tabloidul controlat de Murdoch, a salutat victoria lui DeSantis. „DeFUTURE” (viitorul- n.r.), a fost titlul de pe prima pagina ocupată de o fotografie cu DeSantis alături de soție și copii, sărbătorin victoria în noaptea alegerilor.

La Fox News o atenție semnificativă a fost acordată miercuri victoriei lui DeSantis. „Cred că guvernatorul DeSantis este singurul cel mai mare câștigător al nopții”, a spus fostul președinte al Camerei Reprezentanților, The New York Post la „Fox &Friends”.

De asemenea, pe siteul Fox News comentatoarea conservatoarer Liz Peek l-a proclamat pe DeSantis „noul lider al Partidului Republican”.

„Republicanii sunt gata să meargă mai departe fără Donald Trump”, a scris ea.

Și în The Wall Street Journal, deținut de Murdoch, colegiul de redacție a publicat un editorial cu titlul „Tsunamiul DeSantis din Florida”.

Noua stea în ascensiune a republicanilor. Cine este Ron DeSantis, cel care i-ar putea încurca planurile prezidențiale lui Trump

Poziționarea instituțiilor media ale lui Murdoch este una notabilă, având în vedere influența pe care acestea o au asupra bazei conservatorilor.

„Nu este un accident”, a declarat miercuri pentru CNN o persoană familiarizată cu modul în care magnatul media își conduce companiile.

Cu toate acestea, reflectarea zilei alegerilor cu atenția acordată lui DeSantis nu înseamnă că mass-media controlate de Murdoch se vor întoarce împotriva lui Trump, ci mai degrabă sugerează că magnatul și-ar putea folosi influența pentru a înclina balanța în favoarea lui DeSantis, dacă acessta va intra în cursa internă din Partidul Republican pentru prezidențialele din 2024.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.