Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vestul rebel! Lovituri şi contralovituri pe teritoriul lui Frunzăverde

Strategie

Săptămâna trecută, filiala PNL Timiş a transferat doi consilieri locali timişoreni de la PPDD. Aparenta disidenţă liberală se extinde în regiune, iar PNL Caraş-Severin ia trei consilieri judeţeni de la PPDD.

În Consiliul Judeţean Caraş-Severin, PNL şi PDL au 15 consilieri, PSD-UNPR-PC 11, iar PPDD 4. Balanţa este înclinată doar de votul preşedintelui Sorin Frunzăverde. Prima mişcare după publicarea OUG 55/2014 în Monitorul Oficial a fost făcută de PSD. Social-democraţii au luat doi consilieri de la PDL, astfel încât, dacă ar avea sprijinul PPDD, noua majoritate ar putea să-i schimbe pe cei doi vicepreşedinţi din partea PNL.

Au trecut doi consilieri judeţeni la PSD, dar nu avem majoritate”, a declarat preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, pentru stiripesurse.ro. Întrebat dacă se bazează pe PPDD pentru a schimba vicepreşedinţii, Mocioalcă a dat un răspuns evaziv: „Nu mă interesează subiectul în momentul ăsta şi nici nu fac deliciul presei prin disputele din Caraş-Severin.

O înţelegere între PSD şi PPDD în Consiliul Judeţean a fost negată şi de Valentin Blănariu, preşedintele PPDD Caraş-Severin. „Nu avem nicio înţelegere cu PSD în consiliul judeţean. Am avut câteva întâlniri, negocieri, dar nu s-a concretizat nimic. Adică, mai pe româneşte spus, PSD nu prea a fost deschis”, a declarat deputatul Blănariu.

De fapt, lucrurile stau tocmai pe dos. În ciuda pierderilor suferite, ACL Caraş-Severin s-a mişcat mai repede, iar Frunzăverde nu se va trezi în situaţia de a avea un consiliu ostil. Conform unor surse politice, trei dintre cei patru consilieri judeţeni ai PPDD s-au înţeles deja cu PNL. Nu este încă sigur dacă mutarea va fi făcută fără ocolişuri, aşa cum s-a întâmplat în Timiş, sau dacă aleşii PPDD vor deveni independenţi şi abia după o perioadă vor fi primiţi în rândul liberalilor.

Pe același subiect:

EXCLUSIV – Primii doi aleşi locali primiţi în PNL în baza OUG 55/2014

Cum se contrazic Iohannis şi Alina Gorghiu pe tema ordonanţei aleşilor locali

Disidenţă în PNL! Cum explică un lider liberal decizia de a primi traseişti în partid

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.