Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veteranii de război din Kosovo sunt umiliți: adunați la un protest, forțele de ordine au dat cu spray iritant în ei

RTK
Kosovo politie

Poliția din Kosovo a folosit luni spray iritant pentru a dispersa aproximativ 2.000 de veterani de război care au încercat să intre în Parlament pentru a protesta față de un proiect de lege privind salariile minime din sectorul public care îi exclude, informează Mediafax.

Fondul Monetar Internațional și alte instituții financiare au avertizat că Kosovo, măcinat de sărăcie și corupție și aflat în dificultate financiară, nu își poate permite să acorde beneficii mai mari celor aproape 50.000 de veterani de război înregistrați, relatează Reuters.

Legiuitorii urmau să dezbată luni o lege pentru creșterea salariului minim din sectorul public, dar sprijinul plătit veteranilor de război nu a fost inclus.

Dimineața, veteranii au început să se adune în fața parlamentului, iar poliția a pulverizat cu spray iritant când aceștia au încercat să intre cu forța în clădire.

Protestatarii fluturau steaguri ale fostei gherile a Armatei de Eliberare a Kosovo, care a dus o revoltă în 1998-1999 împotriva regimului represiv sârb.

Kosovo și-a câștigat independența în 2008.

Veteranii spun că autoritățile din Kosovo nu le-au acordat beneficii și respect pe măsura rolului lor cheie în obținerea acestui statut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.