Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Senna, în semn de omagiu, în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna

Ayrton Senna

Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna, în semn de omagiu pentru regretatul brazilian.

Viaţa triplului campion mondial brazilian a fost curmată în mod tragic de un accident fatal la Imola, în urmă cu 30 de ani, la doar 34 de ani, dar moştenirea sa continuă să trăiască, la fel ca şi modul în care a impresionat Formula 1 în timpul petrecut în acest sport.

Iar Vettel - el însuşi cvadruplu campion mondial de Formula 1 cu Red Bull - va fi prezent la Imola pentru Marele Premiu din acest an, care va avea loc în perioada 17-19 mai, pentru a-l omagia pe pilotul pe care şi el l-a admirat.

Germanul se va urca la volanul monopostului MP4/8, maşina cu care McLaren a concurat în campionatul din 1993, care avea să fie ultimul pe care Senna l-a avut alături de echipă înainte de a trece la Williams pentru sezonul următor.

"Ayrton Senna nu a fost doar un pilot pe care l-am apreciat foarte mult pentru că a fost unul dintre cei mai buni piloţi de curse pe care i-am văzut vreodată, ci şi un om cu o mare compasiune", a declarat Vettel. "Au trecut 30 de ani de la accidentul său şi aş vrea să-i aduc un omagiu lui Ayrton. Voi fi prezent la Imola pentru Marele Premiu pentru a conduce maşina lui, McLaren MP4/8. Sper să ne vedem duminică, 19 mai."

Deşi a pus capăt carierei sale ilustre în F1 la sfârşitul anului 2022, Vettel rămâne un mare favorit al fanilor, după cum a demonstrat entuziasmul de după vestea de luna trecută că ar putea medita la o revenire.

În urma unui test de anduranţă cu Porsche, germanul în vârstă de 36 de ani a recunoscut că o revenire în acest sport ar putea fi " atractivă", după ce a discutat, de asemenea, cu şeful echipei Mercedes, Toto Wolff.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.