Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Via Mariae: În Suceava a început marcarea traseului de pelerinaj dedicat Maicii Domnului

basilica.ro
Mănăstirea Putna

Consiliul Judeţean Suceava, împreună cu Serviciul Județean Salvamont și Centrul Național pentru Informare şi Promovare Turistică, a început, marţi, marcarea traseului de pelerinaj intitulat „Via Mariae”.

Lucrările au început de la Mănăstirea Putna.

Vicepreşedintele consiliului judeţean Suceava, Niculai Barbă, a estimat că până pe data de 2 iulie va fi încheiată marcarea traseului de la Suceviţa la Mănăstirea Humorului, iar până pe 15 august va fi realizată marcarea în totalitate, până la ieşirea din judeţ, în zona Râşca.

„Vreau să precizez că în acest demers avem sprijinul primăriilor de pe traseu, precum şi al Direcției Silvice Suceava. De asemenea, până la Suceviţa, traseul coincide cu cel al traseului Via Transilvanica, ce face legătura între Putna și Dunăre”, a precizat Niculai Barbă.

Ce este „Via Mariae”

Este un traseu turistic care uneşte diferite locuri sacre, din Europa Centrală, dedicate Maicii Domnului. În direcția vest-est, Via Mariae face legătura între Austria, Slovacia, Ungaria, România. Pe direcția nord-sud, face legătura între Polonia, Ungaria și Bosnia.

În România, Via Mariae pornește din Carei, traversează județele Satu Mare, Sălaj, Cluj, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Bacău, Neamț, Suceava ajungând până la Putna, aproape de granița cu Ucraina.

Suceava

Pe teritoriul județului Suceava traseul are o lungime de aproximativ 130 de km. Acesta începe de la intersecția județelor Neamț și Suceava, din fața Mănăstirii Neamț și are ca punct final Mănăstirea Putna din județul Suceava. Cu un efort de durată medie de 5-6 ore, traseul este împărțit pe parcursul a 7 zile, numărul de kilometri parcurși într-o zi fiind între 15-25.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.