Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viaceslav Boguslaev, erou al Ucrainei, reținut și dus la Kiev pentru trădare

twitter.com
Boguslayev

Cele mai importante instituții media din Ucraina au declarat că Viaceslav Boguslaev, "șeful onorific" al companiei Motor Sich din orașul central Zaporojie, a fost reținut și dus la Kiev într-un convoi. Boguslaev a fost suspectat că a colaborat și a ajutat forțele rusești care ocupă părți din patru regiuni ucrainene, inclusiv regiunea Zaporojie, informează anews.com.tr.

Viaceslav Boguslaev, un fost proprietar al unui prestigios constructor de motoare de avion din centrul Ucrainei a fost reținut sub acuzația de trădare, a anunțat sâmbătă presa ucraineană, citând surse de securitate.

Rapoartele au citat surse de securitate care spun că Boguslaev, un fost membru al parlamentului, este suspectat că a colaborat și a ajutat forțele rusești să ocupe părți din patru regiuni ucrainene, inclusiv regiunea Zaporojie.

In ciuda eforturilor trupelor ruse, orașul Zaporojie rămâne sub control ucrainean.

Anchetatorii acestui caz au fost nevoiți să spargă ușa de la ușa din față a locuinței lui Boguslaev pentru a efectua o percheziție. Jurnalista proeminentă Iryna Romaliyska, care a scris pe Facebook și a citat, de asemenea, surse de securitate, a declarat că Boguslaev era cunoscut pentru opiniile sale pro-ruse. Ea a scris că era suspectat că furniza Rusiei piese pentru elicoptere și avioane, având contacte cu serviciile speciale rusești.

Motor Sich este un cunoscut producător de motoare de aeronave și turbine industriale. Autoritățile ucrainene au blocat anul trecut încercările unor companii chineze de a prelua firma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.