Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Vibratoare, nu drone' - Hackerii ucraineni au spart conturile unui activist rus și au comandat jucării sexuale de 25.000 de dolari

F. P.
vibratoare

Activiștii ucraineni susțin că au spart contul de cumpărături online al unui voluntar militar rus care a cumpărat drone pentru forțele Moscovei și a cheltuit banii pe jucării sexuale, notează Politico.

Grupul Kiber Sprotyv (Rezistența cibernetică) a declarat că a vizat contul AliExpress al lui Mihail Luchin - un prieten al bloggerului militar pro-rus Vladlen Tatarski (alias Maxim Fomin), care a fost ucis duminică într-o explozie într-o cafenea din Sankt Petersburg. Luchin a strâns bani pentru a cumpăra drone pentru ca trupele rusești să le folosească în Ucraina.

"Este un criminal de război, voluntar, blogger și acum proprietar de dildo", au spus hackerii într-un comunicat, publicând capturi de ecran în care se vede cum folosesc contul lui Luchin la AliExpress, un magazin online administrat de chinezi. Ucrainenii au susținut că au cumpărat jucării sexuale în valoare de 25.000 de dolari prin intermediul contului lui Luchin.

Rusul anunță că deschide un sex shop

Ei au adăugat că Luchin era acum proprietarul unei colecții "unice" de "penisuri" în valoare de 25.000 de dolari, bani pe care "plănuia să îi cheltuiască pe drone pentru armata rusă".

"Acum, în loc de drone, el va trebui să trimită camioane pline de vibratoare, strapons și alte lucruri foarte valoroase pentru poporul rus".

Luchin a confirmat că e-mailul său și contul AliExpress au fost sparte de ucraineni, dar a susținut că a reușit să recupereze cea mai mare parte a banilor care fuseseră cheltuiți - cu excepția jucăriilor sexuale în valoare de 17.000 de ruble (195 de euro) care fuseseră deja livrate. De asemenea, rusul a declarat că este "trist" că nu există "suficiente rachete Kalibr" pentru a-i lovi pe hackeri.

În replică, Kiber Sprotyv a spus că Luchin a mințit în legătură cu returnarea banilor. Ulterior, Luchin a scris o a doua postare pe Telegram în care a spus că va deschide un sex shop în Rusia și va cumpăra chiar mai multe drone decât era planificat inițial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.