Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vice-ministrul de Externe al Rusiei propune un nou nume pentru distrugătorul britanic: 'Agresorul'

vestidinrusia.ro
distrugătorul britanic ”Defender

Vice-ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a declarat că numele distrugătorului britanic ”Defender” (”Apărătorul”) trebuie schimbat cu ”Agresorul”, în timp ce senatorul Konstantin Kosaciov crede că, în spatele incidentului de miercuri, din Marea Neagră, se ascunde o nouă încercare de a otrăvi atmosfera de pe arena politicii internaționale.

«Problema apartenenței Crimeii a fost închisă odată pentru totdeauna în 2014, când locuitorii peninsulei, locuitorii Sevastopolului au făcut o alegere liberă în favoarea revenirii la patrie, la Federația Rusă. Sub această chestiune a fost trasă linia. Cei care încearcă să ne testeze rezistența, riscă mult. Propun Marinei Regale Militare a Marii Britanii să se gândească să schimbe numele acestei nave din ”Apărătorul”, Defender, în ”Agresorul”. Cred că așa ar fi mai corect. Pe agresori îi vom respinge», a afirmat Riabkov, citat de agenția TASS.

”Vom veghea asupra inviolabilității granițelor noastre, vom apăra integritatea noastră teritorială de orice tentativă de atentat. Caracterul provocator al acțiunilor Marinei Militare a Marii Britanii este evident. Condamnăm această provocare. Condamnăm activitatea tot mai intensă a forțelor armate ale Marii Britanii, SUA, ale altor state NATO în imediata aproapiere de granițele noastre”, a adăugat Riabkov.

Kosaciov, despre sensul provocării

Comentând incidentul din Marea Neagră, cu distrugătorul britanic, întors din drum cu focuri de avertisment după ce intrase în apele teritoriale ale Rusiei din Marea Neagră, senatorul rus Konstantin Kosaciov a apreciat că provocarea Marii Britanii este o încercare de a otrăvi din nou politica internațională.

«Întrevăd doar un sens al provocării de ieri, când distrugătorul ”Defender” al Marinei Regale Militare a încălcat granița de stat a Rusiei și a intrat 3 kilometri în marea teritorială din zona Capului Fiolent, și anume: să nu se permită transpunerea în acorduri aplicabile și pragmatice a recentei potriviri de poziții și abordări, făcute de președinții Rusiei și SUA la summitul de la Geneva», a scris Kosaciov pe pagina sa de Facebook.

În opinia lui, ”Marea Britanie a aruncat o pisică moartă, iar mirosul a început deja să atragă hienele. O evidentă încercare de a otrăvi atmosfera ușor purificată a politicii internaționale. Esențial este să nu se permită așa ceva. În acest sens, multe depind acum de reacția americanilor – îi vor susține oare pe provocatori sau vor păstra spiritul de la Geneva. Vom urmări cu atenție”, promite politicianul în comentariul lui preluat de Rossiiskaia gazeta.

O nouă isterie ucraineană

La rândul său, președintele Comisiei senatoriale pentru politică informațională și cooperare cu mass-media, Aleksei Pușkov, a comentat reacția Kievului la incidentul din Marea Neagră, după ce șeful MAE ucrainean, Dmitri Kuleba, a văzut în cele întâmplate o nouă ”agresiune”, cerând ca relațiile de conlucrare dintre Kiev și NATO să fie ridicate la un nivel nou, iar președintele organizației civice ”Ucraina și NATO”, Iuri Romaniuk, a apreciat că Alianța Nord-Atlantică trebuie să prezinte imediat Kievului Planul de acțiuni în vederea aderării.

Ucraina se agită, se zbate, cere, a scris Pușkov pe canalul său de pe rețeaua Telegram, arătând că nu a existat nici o amenințare la adresa Kievului în incidentul cu distrugătorul britanic. Senatorul rus s-a întrebat: ce s-a schimbat, dintr-o dată, atât de mult încât Ucrainei să-i fie prezentat Planul de acțiune? ”Nu cred că noua isterie ucraineană va schimba lipsa dorinței principalelor țări ale NATO de a o vedea în rândurile ei”, a concluzionat Pușkov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.