Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicecampioană europeană în 2022, Spania, a suferit cea mai drastică înfrângere din istoria participărilor sale la CE, în fața Croației

insidethegames.biz
EHF EURO 2022 handbal masculin

Vicecampioană europeană în 2022, naţionala Spaniei a suferit, vineri seară, cea mai drastică înfrângere din istoria participărilor sale la CE, 29-39 cu Croaţia. România a pierdut şi ea, 24-31 cu Austria, iar cel mai bun jucător tricolor, Ionuţ Iancu, a declarat că nu a mai jucat niciodată în faţa unui public atât de numeros. 13.293 spectatori au asistat la meciul cu Austria, la Mannheim.

După prima etapă din grupa B, Croaţia este lider, urmată de Austria, ambele cu câte 2 puncte, şi de România, Spania, ambele cu 0.

România a pierdut la scor cu Austria, în pofida unui joc echilibrat în primele 40 de minute, în care a şi condus.

”Eu nu am mai jucat cu un public aşa de numeros. Nu am avut emoţii, doar că mi-am dorit foarte mult să câştigăm. (...) A fost însă o experienţă unică să fim la un Campionat European după o pauză de 28 de ani, cu atât de multă lume în tribune”, a declarat la finalul partidei portarul Ionuţ Iancu, cel care a avut 14 intervenţii reuşite.

La meciul România – Austria, disputat în SAP Arena din Mannheim, au asistat 13.293 spectatori.

Pentru România urmează meciul cu Spania, duminică (ora 19.00), iar apoi cel cu Croaţia (16 ianuarie, 19.00).

Celelalte grupe au componenţa: Franţa, Macedonia de Nord, Elveţia, Germania (A), Islanda, Ungaria, Serbia, Muntenegru (C), Norvegia, Slovenia, Polonia, Insulele Feroe (D), Suedia, Ţările de Jos, Bosnia, Georgia (E) şi Danemarca, Portugalia, Cehia, Grecia (F).

Primele două clasate se vor califica în grupele principale, în care meciurile se vor juca în intervalul 17-24 ianuarie, la Hamburg şi Koln. De acolo, tot primele două clasate vor merge mai departe, adică în semifinalele din 26 ianuarie, pentru ca partidele pentru medalii să aibă loc în 28 ianuarie, toate disputele fiind programate la Koln.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Titlul european a fost câştigat în 2022 de Suedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.