Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicecampionii mondiali la judo kata, Aurelian Fleisz și Iulian Surlă, alături de George Teșeleanu la alegerile pentru conducerea Federației Române de Judo

FRJ
Aurelian Fleisz Iulian Surlă

Cu câteva zile înainte de Adunarea Generală pentru stabilirea conducerii Federației Române de Judo, sprijinul pentru George Teșeleanu este în creștere.

După susținerea anunțată public de prima campioană olimpică a României la judo, Alina Dumitru, și-au anunțat susținerea pentru Teșeleanu alți doi judoka de marcă – orădenii Aurelian Fleisz și Iulian Surlă.

„Dorim schimbare, reformă și unitate în judo-ul românesc. Avem nevoie de o nouă direcție pentru acest sport și de aceea îl susțin pe George Teșeleanu, Vreau de asemenea o preocupare mai mare față de judo kata în România. Federația Internațională de Judo acordă o importanță deosebită acestei discipline, dar nu pot spune același lucru despre actuala conducere a Federației Române de Judo”, a afirmat Aurelian Fleisz.

Iulian Surlă consideră și el că e nevoie de o schimbare la vârf în judo-ul românesc, motiv pentru care e alături de George Teșeleanu. „E nevoie de o nouă direcție de dezvoltare în judo-ul de la noi. George Teșeleanu se bazează pe judoka de renume, precum Alina Dumitru și Adrian Croitoru, iar acum are și susținerea mea. Atunci când ai în spatele oameni cu experiență și cu palmares internațional, asta e o garanție pentru viitor”, a declarat Iulian Surlă.

Tandemul Aurelian Fleisz – Iulian Surlă a obținut rezultate remarcabile la judo kata începând cu anul 2008, cu ocazia primelor campionate europene organizate pentru această disciplină. În total, perechea Fleisz – Surlă („echipa de aur” pentru kata judo, cum mai e numită) a obținut la campionatele europene din ultimii 12 ani 17 medalii de aur, 3 medalii de argint și 1 medalie de bronz, iar la campionatele mondiale a obținut 4 medalii de argint și 3 medalii de bronz. Judo kata este o formă demonstrativă de judo, în care sportivii evoluează în perechi.

Alegerile pentru conducerea FRJ vor avea loc pe 24 februarie 2021, la Poiana Brașov. Lupta, care se anunță foarte strânsă, se va da între actualul președinte, Cozmin Gușă, și președintele Clubului Sportiv Pantheon din Constanța, George Teșeleanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.