Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicele american subliniază importanţa relaţiilor dintre Washington şi Tokyo

The Daily Signal
mike pence

Vicepreşedintele american Mike Pence a reiterat marţi, la Tokyo, importanţa unei alianţe militare între Japonia şi SUA pentru pace şi securitate în faţa ameninţării nucleare nord-coreene, informează AFP, potrivit agerpres.

'Alianţa dintre SUA şi Japonia este piatra unghiulară pentru pace şi securitate în Asia de Nord-Est', a declarat Pence în timpul unei întrevederi cu premierul nipon Shinzo Abe, la sosirea sa la Tokyo.

Citește și: Te doare capul – Cu mascatii peste Balena Albastra

La rândul său, premierul nipon a îndemnat la o soluţie 'paşnică' pentru criza nord-coreeană. 'Este foarte important să întreprindem eforturi diplomatice şi să căutăm o soluţie paşnică. În acelaşi timp, dialogul de dragul dialogului nu are nicio valoare şi este necesar să se facă presiuni', a adăugat Abe.

Regimul comunist de la Phenian este supus mai multor rânduri de sancţiuni din cauza programelor sale nuclear şi balistic, interzise de Naţiunile Unite. Phenianul doreşte să dezvolte o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) capabilă să lovească nuclear continentul american.

Coreea de Nord a efectuat în 2016 mai multe tiruri de rachete, precum şi două teste nucleare, aminteşte AFP.

Citește și: STUDIU Creierul ajunge la maturitate chiar când ne luăm buletinul

Vicepreşedintele american Mike Pence, care s-a aflat luni într-o vizită în Coreea de Sud, a declarat că SUA nu exclud nicio opţiune în problema nord-coreeană şi că 'epoca răbdării strategice a trecut'.

În contextul noilor tensiuni din peninsula coreeană, preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat că nu va permite Coreii de Nord să dezvolte o rachetă balistică care ar putea fi capabilă să lovească teritoriul SUA şi a ordonat deplasarea în apropierea peninsulei coreene a unei flotile militare din care face parte şi portavionul Carl Vinson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.