Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceministrul de Externe al Rusiei: În ce condiții pot participa SUA la rezolvarea situației din Ucraina

vestidinrusia.ro
Donbass armata militari rusi

Moscova admite cooptarea Statelor Unite la procesul de rezolvare a situației din Ucraina numai în cazul în care Washingtonul va putea influența Kievul în sensul punerii în aplicare a Acordurilor de la Minsk, a declarat viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, citat de Rossiiskaia gazeta.

”Marea întrebare este în ce măsură sunt capabili colegii americani să joace un rol constructiv”, a spus diplomatul, citat de RIA Novosti. ”Adică în ce măsură înțeleg ei că fără cunoscuții pași din partea Kievului nu se va putea urni din loc întreg acest proces”.

Dacă Statele Unite ajung la concluzia că există o oarecare perspectivă de a lucra în acest sens cu Ucraina, atunci vor putea, într-o formă sau alta, să contribuie la rezolvarea situației din Donbass. Cu actuala lor abordare, americanii nu au ce face în Ucraina”, a subliniat Riabkov.

RG amintește că, recent, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a recunoscut incapacitatea de a ajunge la rezolvarea situației din estul țării și, în calitate de variantă de soluționare a problemei, ruperea completă a tuturor legăturilor cu regiunea. Din gura lui a răsunat chiar cuvântul ”zid”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.