Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte ALDE, după revocarea Laurei Codruța Kovesi: A adus grave prejudicii luptei anticorupție și DNA-ului

sigla dna

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea susține că semnarea decretului de revocare a Laurei Codruța Kovesi este finalizarea unei prime etape, menționând că partidul din care face parte militează pentru o justiție eficientă, fără abuzuri. Gerea a criticat-o pe fosta șefă a DNA, susținând că a adus prejudicii luptei anticorupție  și instituției pe care a condus-o.

consideră că revocarea semnată de președintele Klaus Iohannis pentru șefa DNA Laura Codruța Kovesi, este un gest care ar fi trebuit făcut, respectându-se Constituția, chiar de la propunerea înaintată de ministrul Justiției Tudorel Toader.

"Din punctul nostru de vedere, semnarea de către președintele Klaus Iohannis a ordinului de revocare al doamnei Kovesi de la DNA este finalizarea unei prime etape. Pentru că, așa cum spuneam, dezideratul ALDE nu era să fie schimbată șefa DNA. Dezideratul ALDE este să avem o justiție eficientă în care hoții să stea în pușcărie, iar cei onești să fie feriți de abuzuri. Iar cei care abuzează, indiferent că sunt ei „băieți buni” sau „băieți răi”, să plătească! Doamna Kovesi, conform tuturor semnalelor, dovezilor, unele fie ele și parțiale, dincolo de anumite aspecte pozitive, a adus grave prejudicii în primul rând luptei împotriva corupției și apoi DNA-ului. Decapajul instituțional și protocoale secrete - derapaje extrem de grave în orice stat democratic - au permis altor procurori să facă abuzuri. Dosarele intrau în lucru în general atunci când trebuia politic, nu conform normelor juridice. Execuția publică a unor ținte care apoi au fost achitate definitiv. Sunt doar câteva, dar și printre cele mai importante critici care, la o adică, pot căpăta și alte aspecte în codul penal", a spus vicepreședintele ALDE, potrivit Mediafax.

Gerea susține că președintele a făcut un gest normal, pe care ar fi trebuit să-l facă în urmă cu mai multe luni.

„ Știm că i-a fost teribil de greu, dar măcar, într-un ultim ceas, a respectat Constituția. Și președintele Klaus Iohannis și mulți alții și-au dat cu părerea. Și despre legile justiției și despre modificările, normale și necesare, pe codurile penale. Chiar dacă nu perfecte, dar oricum mai bune decât înainte. Foarte mulți au spus că lupta împotriva corupției va fi distrusă, alții că Iohannis trebuie suspendat imediat. Un lucru este cert: foarte mulți dintre comentatori nu cunosc nici fenomenul, nici legislația, nici Constituția, nici acquis comunitar. Ne-am împărțit, bizar, în două tabere violente, acide, care nu mai dezbat, ci împart", spune Andrei Gerea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.