Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte ALDE: Tajani a subliniat că România este pregătită să adere la Schengen

alde.ro
alde

Vicepreședintele ALDE Marian Cucșa a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că liberalii au prezentat public „o cu totul altă realitate” după reuniunea care a avut loc miercuri cu oficialii europeni și că președintele PE a transmis că România este pregătită să adere la spațiul Schengen.

„După întâlnirea cu delegația Parlamentului European, opoziția din România dovedește că nu mai are limite în a denigra propria țară și a dezinforma opinia publică. Reprezentanții opoziției dovedesc faptul că nu mai au nicio limită în a minți opinia publică. Este halucinant ce au înțeles reprezentanții PNL și USR la discuțiile purtate cu delegația Parlamentului European. Mai bine spus, ce nu au înțeles. Discuțiile în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Parlamentului European nu au stat nici pe departe așa cum au relatat iluștrii reprezentanți ai PNL, în frunte cu doamna Turcan. Nu a venit nimeni să tragă la răspundere pe cineva sau să umilească, așa cum am văzut că au fost interpretate declarațiile celor din PNL”, a transmis, joi, vicepreședintele ALDE Marian Cucșa, printr-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Acesta a spus că liberalii au prezentat public „o cu totul altă realitate” după întâlnirea cu delegația PE.

„Doamna Turcan a reușit să transforme întâlnirea de miercuri într-o sesiune de exprimare a frustrărilor personale. Prea puțin interesată de ce se întâmplă cu România, doamna Turcan a considerat că o discuție cu membrii Parlamentului European este o bună ocazie pentru a se plânge că nu este băgată seamă și că nu este lăsată să vorbească în Parlament, o minciună sfruntată. O chestiune puerilă, dar care arată nivelul la care se află PNL. Acestea au fost problemele ridicate de reprezentanții PNL, cei care au ieșit la final să prezinte o cu totul altă realitate. Doamna Turcan, probabil, a fost într-o altă dimensiune sau într-o altă întâlnire, dacă își permite să transmită neadevăruri din întrevederea dintre reprezentanții Parlamentului României și cei ai Parlamentului European”, precizează Cucșa.

Vicepreședintele ALDE a adăugat că în cadrul reuniunii, președintele PE a transmis că România este pregătită să adere la spațiul Schengen.

„În timp ce doamna Turcan se plângea de frustrările personale, domnul Antonio Tajani a subliniat că apreciază progresele României și că este o nedreptate că nu am intrat în Schengen până acum și că țara noastră este pregătită să adere. Însă, minciuna e la ea acasă în PNL. Întâlnirea cu reprezentanții Parlamentului European a fost o nouă ocazie pentru cei de la PNL și USR să denigreze țara și să-și spele rufele în public, ca nu cumva țara noastră să aibă vreun beneficiu din această vizită a reprezentanților Parlamentului European. Nu mai miră pe nimeni de ce europenii au o părere negativă cu privire la România. Este din cauza acestui tip de politicieni, pentru care interesul personal și interesul de partid sunt mai presus de interesul național”, a indicat acesta.

Cucșa mai spune că PNL „se prăbușește”, astfel că liberalii sunt lipsiți de scrupule și au un singur scop: „atacarea coaliției de guvernare, fără a se gândi la consecințe”

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri, la Parlament, că Liviu Dragnea a invocat „principiul subsidiarității” într-o discuție cu oficialii PE, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu a spus că susține un parteneriat pe legile justiției.

„Întâlnirea cu dl Tajani a fost o bună ocazie de a avea și în România o demonstrație că în fața partenerilor europeni dublul discurs nu rezistă. Astăzi, cei doi președinți ai Camerei Deputaților și Senatului au primit o nouă palmă usturătoare din partea reprezentanților UE, pentru că au considerat că fiind invitați în Parlamentul României este foarte posibil ca politica dezastruoasă din plan intern să fie acoperită de discursuri care sună bine însă nu sunt credibile. Mesajul a fost unul foarte clar. Dacă se discută despre derapaje în privința respectării valorilor europene, discuțiile nu au nicio legătură cu sancționarea poporului român. Discuțiile țin de capacitatea de guvernare a celor care dețin în momentul de față puterea”, a declarat miercuri, la Parlament, Raluca Turcan.

Liderul deputaților PNL a menționat că liderul Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a spus la rândul său că trebuie respectat principiul subsidiarității. „Dl Dragnea a sperat, în discursul introductiv, să bată puțin obrazul oficialilor europeni că nu vin ei să ne facă regulile la noi acasă și că principiul subsidiarității trebuie respectat, or răspunsul oficialilor europeni a fost foarte usturător, transmițând-i dlui Dragnea că valorile europene nu au nicio legătură cu subsidiaritatea, valorile europene au fost la temelia aderării țării noastre în UE”, a conchis Raluca Turcan.

O delegație a Parlamentului European, condusă de președintele PE, Antonio Tajani, a avut, miercuri, la Parlament, o întrevedere de aproximativ o jumătate de oră cu președinții celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, precum și cu liderii partidelor parlamentare.

Delegația PE a mai avut, miercuri, întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, și cu premierul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.