Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele ALDE, atac la președinte: 'Zecile de milioane euro cheltuite pentru referendum, le va da înapoi Klaus Iohannis din banii de meditații'

iohannis

Vicepreședintele ALDE Marian Cucșa a declarat că PNL și USR, prin reacțiile la decizia CCR, încearcă o manipulare gravă care are ca țintă instituția. El s-a întrebat ce se va întâmpla cu zecile de milioane euro cheltuite pentru referendum, dacă le va da înapoi Klaus Iohannis din banii de meditații, potrivit Mediafax.

„Mă uit la reacțiile reprezentanților PNL și USR din ultimele ore după decizia CCR de astăzi. Sunt uluit! Prima dată mă gândisem la populism, dar nu, nu e doar populism. Oamenii aștia încearcă o manipulare gravă, cu țintă pe CCR. Sper doar că i-a luat gura pe dinainte și nu cred nici ei ce zic. Cum poți să susții după o decizie luată cu unanimitate de CCR (unanimitate, adică de toți judecătorii constituționali prezenți la ședință, inclusiv de Livia Stanciu, numită de Klaus Iohannis) cum să mai creadă cineva că CCR e politizată?”, a scris Marian Cucșa, joi, pe Facebook.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Decizie atomică a CCR

Deputatul ALDE precizat că președintele Klaus Iohannis a reușit să atragă și Parlamentul în „aventura” sa de încălcare a Constituției, Legislativul fiind nevoit să se implice în transpunerea dorințelor șefului statului.

„Chiar vreți să ne faceți să credem că în țara asta doar Iohannis are dreptate? Același personaj care dă cu paltonul de limuzină de nervi că nu este servit? Același care e spectator la Consiliile UE? Cel care stă în vacanțe luxoase pe banii noștri? Același personaj care blochează Valea Oltului ca să meargă la doamna Carmen acasă? Cel care încalcă Constituția dimineața, la prânz și seara? Klaus Iohannis a reușit, din păcate, să atragă în această aventură și Parlamentul României, care s-a văzut nevoit să se implice în transpunerea dorințelor lui Iohannis”, a completat Cucșa.

El mai spune că Iohannis nu are nicio scuză pentru decizia de joi a CCR, fiindcă ALDE a avertizat dinaintea referendumului asupra faptului că prima întrebare nu poate fi transpusă în Constituție.

Citește și: Gabriela Firea aruncă bomba: Analizez și o candidatură independentă de PSD la prezidențiale

„Iohannis nu are niciun fel de scuză pentru decizia de azi! A fost avertizat cu privire la întrebări. ALDE a spus încă dinainte de referendum, dar și după că prima întrebare nu poate fi transpusă în Constituție. Nu am reușit să îl întoarcem pe Iohannis din drumul său electoral. Au fost analiști și chiar susținători care i-au spus că nu e bine ceea ce face. Iohannis a mers mai departe, ignorând totul. Cum de s-a ajuns în această situație? Interesele politice ale președintelui au prevalat oricăror principii de constituționalitate”, a explicat deputatul ALDE.

Vicepreședintele ALDE mai acuză că șeful statului a manipulat românii cu bună știință pentru a obține avantaje electorale. El se întreabă ce se va întâmpla cu zecile de milioane de euro cheltuite la referendum și dacă le va returna Iohannis din banii de meditații.

Citește și: Gabriela Firea a luat decizia: Voi candida

„Pentru că a manipulat poporul cu bună știință pentru a obține avantaje electorale, pentru că a demonstrat că este un adevărat pericol pentru democrație, capabil să sacrifice orice pentru a mai obține un nou mandat, Klaus Iohannis ar trebui să demisioneze! P.S. Ce se întâmplă cu zecile de milioane de euro folosite pentru un referendum realizat doar pentru propriile interese ale președintelui Iohannis? Va da președintele înapoi din meditații banii cheltuiți?”, a conchis Cucșa.

CCR a respins inițiativele legislative ale PNL-USR și PSD-ALDE de revizuire a Constituției. Magistrații au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție, prevederi în inițiativele legislative depuse, depășește limitele de revizuire a Constituției.

Curtea arată în comunicarea oficială de respingere a inițiativelor legislative de revizuire a Constituției prin interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție, că prevederile încalcă principiul egalităţii, garanţie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, precum şi demnitatea umană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.