Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele peruan, Mercedes Aráoz, a demisionat din funcție și a refuzat oferta Parlamentului de a ocupa funcția de președinte interimar

peru

Vicepreședintele peruan, Mercedes Aráoz, a demisionat din funcție și a refuzat și oferta primită din partea Parlamentului de a ocupa funcția de președinte interimar, potrivit site-ului agenției DPA, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Curtea Constituțională, motivare care aruncă în aer alegerile prezidențiale/ DOCUMENT

Țara sud-americană se află într-o situație politică foarte delicată după ce președintele țării, Martin Vizcarra și Parlamentul țării s-au suspendat reciproc luni.

Vizcarra a decis convocarea de alegeri legislative anticipate în ianuarie și a declarat că a luat decizia de suspendare a Parlamentului deoarece membrii acestuia au refuzat să sprijine reformele sale prin care dorește reducerea corupției la nivel național.

Cu toate acestea, un grup de parlamentari din opoziție a decis suspendarea din funcție a lui Vizcarra și a nominalizat-o pe Mercedes Aráoz ca președinte interimar, situație care a provocat confuzie în Peru, în acest moment nefiind clar cine este liderul de drept al statului.

Decizia lui Aráoz de a demisiona din funcția de vicepreședinte a fost urmată și de refuzul acesteia de a prelua funcția de președinte interimar.

Ea a spus că speră ca decizia sa să permită organizarea de alegeri generale care să ducă la ieșirea țării din această criză politică.

Parlamentul de la Lima se va reuni vineri pentru a vota moțiunea de demitere definitvă a președintelui, conform declarațiilor făcute de președintele Legislativului peruan, Pedro Olaechea.

Citește și: Informație INCENDIARĂ - De ce s-a INTERNAT, de fapt, Gheorghe Dincă la Psihiatrie

Această criză politică internă reprezintă apogeul unei dispute politice, recurente în ultimii ani la nivelul autorităților de la Lima, asupra modului de numire a judecătorilor de la Tribunalul constituțional. Instituția, cea mai înaltă instanță de judecată peruană, gestionează în prezent cererea de eliberare din arest a liderului opoziției, Keiko Fujimori, fiica fostului președinte Alberto Fujimori, condamnată într-un caz de corupție de mare amploare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.