Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele PNL: 'Suntem martori cu toții în aceste zile la răfuiala guvernamentală fără precedent dintre Mihai Tudose și Carmen Dan'

pnl.ro
pnl sigla

"Fondul acestei dispute publice nemaiintalnite pana acum arata inca o data, la doar cateva luni de la episodul Grindeanu ca PSD-ul lui Dragnea este incapabil sa tina fraiele unei guvernari stabile, lansandu-se in mod continuu in razboaie de interese ale diverselor gasti de putere din partid.

In aceste zile, Romania este guvernata de haos, Constitutia este facuta tandari iar tara este total decredibilizata. Tabloul razboiului public dintre cei doi demnitari sfideaza ridicolul: Pornind de la un incident nefericit in interiorul Politiei Romane premierul ii cere public Ministrului de Interne demisia, fara a-si asuma insa in mod direct dreptul care-i revine din functia de premier, acela de a cere Presedintelui revocarea ministrului. In acelasi timp, doamna Carmen Dan ii raspunde tot public premierului si refuza sa isi dea demisia pe motiv ca a fost numita in functie de CEX-ul partidului. Doamna Carmen Dan probabil stie, sau daca nu, ar trebui sa afle, ca in Constituia Romaniei CEX-ul PSD nu figureaza ca si institutie a statului si ca nominalizarea domniei sale a fost facuta de Presedintele Romaniei la propunerea majoritatii parlamentare care de altfel, o poate si revoca din functie.

Pe de alta parte, este inadmisibil ca doamna Carmen Dan sa ramana in functie in fruntea unui Minister atat de important, parte a securitatii nationale, in contextul in care este total decredibilizata in primul rand de obedienta fata de Liviu Dragnea, in al doilea rand de lipsa sprijinului premierului si in mijlocul unei crize institutionale de o asemenea amploare. Mai mult decat atat, cum poate guverna Romania Mihai Tudose, atunci cand se dovedeste a fi un premier fara autoritate asupra propriilor ministri si in fruntea unui Guvern impartit pe gasti de interese?

Toata aceasta situatie nu este altceva decat rezultatul politicii baroniale impuse de Liviu Dragnea atat in PSD cat si in Romania, pe care odata ajuns la putere, a confundat-o cu mosia de la Teleorman, acolo unde aproiatii sai detineau puterea suprema. De fapt, lupta dintre Carmen Dan si Mihai Tudose, nu reprezinta altceva decat un front 2 al razboiului dintre Liviu Dragnea si premier, razboi care, din cate vedem cu totii pare sa devina din ce in ce mai crancen.

Ca membru al opozitiei, privesc siderat cum PSD, in loc sa fie preocupat de guvernare, se autofaulteaza sistematic prin scandaluri interne portate la nivel institutional. Ca atare, transmit un mesaj catre decidentii PSD: Stimati guvernanti, daca va dovediti a fi mai capabili sa va faceti propria opozitie decat sa conduceti, atunci, spre binele tarii, asumati-va incompetenta si predati stacheta guvernarii asa incat Romania sa isi regaseasca echilibrele institutionale pe care le-ati distrus in ultimul an de cand sunteti la putere!", se arată într-un comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO de către vicepreședintele PNL Gigel Știrbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.