Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele Turciei la întâlnirea de la Snagov: 'Am discutat foarte mult şi despre cooperare în domeniul apărării naţionale'

The Financial Express
Turcia steag

Vicepreşedintele Republicii Turcia, Fuat Oktay, a declarat vineri, la Snagov, că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă inclusiv despre colaborarea celor două ţări în domeniul apărării, dar şi despre ţinta de a depăşi suma de 10 miliarde de dolari în volumul schimburilor comerciale, potrivit agerpres.ro.

"La sfârşitul anului 2018 schimburile noastre au fost în jur de 6,4 miliarde de dolari. Noi de foarte mult timp ne dorim ca această cifră să ajungă la 10 (...), ne dorim foarte mult să atingem şi apoi să depăşim cifra de 10 miliarde de dolari", a afirmat Oktay, potrivit traducerii oficiale.

Citește și: Vești bune! Mii de angajați vor avea parte de încă o zi liberă- Când se va întâmpla asta

În acest context, el a vorbit despre faptul că în aprilie se va întruni la Istanbul Comisia de Cooperare Economică şi Comercială dintre Turcia şi România. Totodată, a menţionat şi inaugurarea unui spital în Constanţa.

"Cooperarea strânsă dintre miniştrii noştri ai Sănătăţii, care au participat la întrunirile din seara aceasta, nu face altceva decât să sublinieze încă o dată importanţa pe care o acordăm noi pentru cooperarea în domeniul sănătăţii din ţările noastre", a afirmat Fuat Oktay.

Citește și: Toți românii sunt vizați! Prețul gazului va fi modificat- Decizia luată de Guvern

Privind domeniul apărării, el a menţionat "paşi concreţi" în acest sens.

"Am discutat foarte mult şi despre cooperare în domeniul apărării naţionale. Am avut ocazia să luăm decizii importante cu doamna prim-ministru Dăncilă, pentru a avea paşi concreţi în dezvoltarea acestei cooperări. Noi ne dorim foarte mult ca relaţiile pe care le vom avea în industria apărării naţionale să dezvolte şi mai mult, să adâncească şi mai mult asocierea noastră strategică", a spus vicepreşedintele turc. În context, el a afirmat că "toate firmele turceşti sunt gata să îşi împărtăşească experienţa pe care o au în domeniul apărării naţionale".

Citește și: Cristina Țopescu se implică în scandalul momentului! Reacția acesteia după ieșirea lui Chirilă:’Suntem oameni, nu sfinţi’

"Autorităţile noastre competente fac tot posibilul pentru a completa cadrul juridic, pentru a înlesni relaţiile noastre şi ne gândim cum să facem ca impulsul de creştere între ţările noastre să devină continuu", a adăugat el.

Totodată, înaltul oficial a afirmat că a vorbit cu şefa Executivului român despre "organizaţia teroristă FETO, care este un pericol pentru securitatea şi ordinea publică". "Noi acordăm o mare importanţă cooperării în acest domeniu cu România", a subliniat el.

Citește și: Ministrul Educației vine cu o propunere fără precedent! Ecaterina Andronescu dorește schimbări majore pentru examenul de Bacalaureat

Fuat Oktay a vorbit despre ţara noastră ca despre un "exemplu".

"Noi suntem foarte mulţumiţi de ajutorul şi sprijinul pe care îl acordă România ţării noastre. Avem încredere că acest comportament al României va fi un exemplu şi pentru celelalte ţări membre ale Uniunii", a declarat vicepreşedintele turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.