Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Ana Birchall: 'Educaţia este piatra de temelie pe care ne clădim prezentul, dar mai ales viitorul'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ana Birchall

Vicepremierul Ana Birchall a transmis pe blogul său un mesaj cu prilejul Zilei Învăţătorului, în care arată că investiţia în învăţători şi profesori este o investiţie în educaţia copiilor, iar educaţia este "piatra de temelie" pe care se clădesc prezentul şi viitorul, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ascensiune fulminantă a lui Rareș Bogdan! Ce va conduce – ‘Votul a fost unanim’

Birchall le-a urat succes tuturor dascălilor şi a subliniat că trebuie să li se mulţumească pentru perseverenţa lor, pentru dedicaţia cu care "ghidează" drumul copiilor către "lumina cunoaşterii", pentru "abilitatea de a face minţile copiilor să depăşească graniţele impuse" de paginile cărţilor, pentru tandreţea cu care scot la lumină resursele "nebănuite din interiorul fiecăruia", dar şi pentru grija şi dragostea lor pentru copii.

Citește și: Șeful Poliției, dezvăluire în cazul polițistului ucis: ‘La sfârșitul săptămânii’

"Începând cu anul 2007, pe 5 iunie este marcată în România Ziua Învăţătorului, în memoria zilei de naştere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului modern românesc. Sărbătorim în această zi pe toţi dascălii plin de har şi de vocaţie pentru o misiune nobilă, care cu răbdare şi talent sădesc în sufletele tinere setea de cunoaştere, dragostea pentru frumos şi dorinţa de autodepăşire permanentă. Aşa cum fiecare dintre noi are în memorie întipărit pentru toată viaţa chipul învăţătorului care l-a primit în prima zi de şcoală, şi eu îmi amintesc cu drag de primul meu dascăl care mi-a pus condeiul în mână, doamna învăţătoare Dumitrescu, al cărei chip luminos îl voi purta în suflet toată viaţa. (...) La mulţi ani tuturor dascălilor minunaţi din România, care prin talent şi dăruire plămădesc sufletele tinere ale copiilor noştri!", a mai scris ea pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.