Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Daniel Constantin, 'încolţit': I se cere demisia

pressalert.ro
daniel constantin

Demagogia este cartea câștigătoare pentru actuala guvernare! Când vor să-și mascheze ignoranța, miniștrii lui Grindeanu invocă „interesul cetățenilor”.

Nu înțeleg însă cum este în interesul cetățenilor să respire un aer otrăvit? Probabil că nici ministrul Daniel Constantin nu înțelege, dar nici nu vrea să-și bată capul prea tare. Să lași problema poluării în grija autorităților locale mi se pare o dovadă clară de incompetență. Și asta în condițiile în care chiar ministrul Mediului recunoaște că nu există un cadru legal. Scuza – degrevarea populației de taxe, mi se pare cu atât mai penibilă cu cât vine de la un politician care a făcut parte din guverne care au introdus taxe de-a dreptul aberante.

Timbrul de mediu a fost un fiasco, dar poate fi foarte bine înlocuit cu taxă de 0,3 -0,5 bani, care să fie introdusă în prețul carburantului. În felul acesta s-ar respecta principiul „cine poluează mai mult, plătește mai mult”, iar banii ar putea fi utilizați pentru refacerea perdelelor forestiere. Dar este greu să gândim măsuri benefice pentru oameni. Este mai simplu să rostim discursuri populiste.

Dacă măsurile pentru combaterea poluării le lăsăm exclusiv în sarcina autorităților locale, ce nevoie mai avem de un Minister al Mediului? Dacă domnul Daniel Constantin și grupul lui de lucru de la Minister nu sunt în stare să vină cu soluții, ar putea la fel de bine să demisioneze, spune Dănuţ Pop, liderul Partidului Ecologist Român.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.