Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul italian Luigi Di Maio vrea ca UE să sancţioneze ţările care `sărăcesc` Africa, în frunte cu Franţa

www.realitatea.net
luigi di maio

Vicepremierul italian Luigi Di Maio vrea ca Uniunea Europeană să adopte "sancţiuni" împotriva ţărilor care, începând cu Franţa, "sărăcesc Africa" şi care, în opinia sa, sunt la originea dramei migranţilor din Mediterana, relatează AFP preluat de agerpres.

"UE ar trebui să sancţioneze Franţa şi toate ţările care, ca Franţa, sărăcesc Africa şi fac ca aceste persoane (migranţii - n.r.) să plece, deoarece locul africanilor este în Africa, nu pe fundul Mediteranei", a declarat duminică Luigi Di Maio în timpul unei vizite în regiunea Abruzzo din centrul Italiei.

"Dacă astăzi există oameni care pleacă, acest lucru se întâmplă deoarece unele ţări europene, cu Franţa în frunte, nu au încetat niciodată să colonizeze ţări africane", a insistat Di Maio, liderul politic al Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem) care guvernează împreună cu Liga (extrema-dreaptă).

Potrivit lui Di Maio, care este de asemenea ministrul Dezvoltării Economice, "există zeci de ţări africane unde Franţa imprimă o monedă, francul coloniilor, şi cu această monedă ea finanţează datoria publică franceză".

"Dacă Franţa nu avea colonii africane, deoarece trebuie să le numim astfel, ea ar fi a 15-a putere economică a lumii, în timp ce acum este printre primele prin ceea ce este pe cale să facă în Africa", a mai spus el.

Ministrul a anunţat "o iniţiativă parlamentară a M5S în următoarele săptămâni" care implică în special guvernul şi instituţiile europene şi care vizează "sancţionarea tuturor ţărilor care nu decolonizează Africa".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.