Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Nicu Popescu: Suntem hotărâți să păstrăm ritmul reformelor și să demonstrăm angajamentul nostru față de valorile și standardele europene

Realitatea.md
Nicu Popescu

Suntem hotărâți să păstrăm ritmul reformelor și să demonstrăm în mod concret angajamentul nostru față de valorile și standardele europene. Declarația a fost făcută astăzi de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, în contextul împlinirii, pe 23 iunie, a unui an de la primirea statutului de țară candidată pentru aderarea la UE, transmite MOLDPRES.

Șeful diplomației de la Chișinău a remarcat că, în această perioadă, Republica Moldova a făcut pași semnificativi în îndeplinirea celor nouă recomandări formulate de Comisia Europeană. „Astăzi ne dorim să subliniem o parte din progresele înregistrate în primele trei domenii cheie: reforma justiției; îmbunătățirea codului electoral și lupta împotriva corupției. În zilele următoare vom continua să evidențiem și celelalte recomandări formulate de Comisia Europeană, pentru a oferi o imagine completă a progreselor înregistrate de Republica Moldova pe parcursul său către aderarea la Uniunea Europeană”, a spus Nicu Popescu.

Oficialul a specificat că autoritățile de la Chișinău sunt hotărâte să păstreze ritmul reformelor și să demonstreze în mod concret angajamentul față de valorile și standardele europene. „Prin realizările noastre, dorim să câștigăm sprijinul și încrederea Uniunii Europene în inițierea negocierilor privind aderarea noastră la blocul comunitar până la sfârșitul acestui an”, a afirmat Nicu Popescu.

Pe 23 iunie anul trecut, Republica Moldova a primit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Decizia a fost aprobată în unanimitate de Consiliul European. Cererea de aderare a țării noastre la UE a fost semnată de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la data de 3 martie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.