Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Oleg Serebrian: Transnistria trebuie reintegrată pașnic pentru a avea un confort moral, să nu apărem pe calea cuceritorilor

stiri.md
Oleg Serebrian

Republica Moldova ar avea dreptul moral să rezolve conflictul transnistrean pe cale militară, însă nu va face acest lucru pentru că optează pentru reintegrarea pașnică a regiunii. Declarația a fost făcută de vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, în cadrul emisiunii ”Dialog Deschis”.

Chișinăul militează pentru soluționarea pașnică a conflictului, această soluție fiind susținută de toți partenerii externi. E clar că nimeni nu dorește extinderea zonelor de confruntare militară. Problema trebuie să o rezolvăm noi, chiar dacă asta va dura mai mult, ea trebuie să evite pierderi de natură economică și umană și să nu lase sechele. Această societate trebuie reintegrată pașnic pentru a avea un confort moral, să nu apărem pe calea cuceritorilor. Chiar dacă (soluția militară n.r.) este moral îndreptățită, pentru că este un teritoriu al R. Moldova” a notat Serebrian.

Vicepremierul a reiterat însă că, atât timp cât este provocată, R. Moldova va face tot posibilul pentru a evita tensiuni și de a rezolva acest conflict pe cale pașnică, diplomatică. În caz contrar, spune Serebrian, trebuie să fim gata să ne apărăm.

R. Moldova se va apăra și noi trebuie să fim pregătiți să ne apărăm și singuri. Este foarte important ca noi să ne consolidăm capacitățile de apărare să facă față unor provocări. Fără îndoială că și România, și Ucraina, și alte state ne vor ajuta ca aceste capacități să fie aduse. Ne-am trezit că avem nevoie de o armată puternică” a subliniat vicepremierul pentru Reintegrare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.