Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Raluca Turcan a IZBUCNIT din cauza AUDIERILOR miniștrilor: Ce înseamnă fragilizare în urma unor audieri făcute de pesediști?

Guvern
turcan raluca

Vicepremierul Raluca Turcan a izbuncit din cauza modului în care sunt audiați miniștrii liberali. Miniștrii PNL au parte de audieri maraton, în timp ce miniștrii PSD au avut parte de fiecare dată de audieri formale, pe repede înainte, declară la RFI vicepremierul desemnat Raluca Turcan.

Citește și: Ministrul Muncii s-a DEZLĂNȚUIT din nou: Unii părinți joacă banii de alocații la păcănele

„Audierile sunt firești, în spiritul și în textul Constituției. Dacă PNL s-ar fi temut de această evaluare în comisiile de specialitate și ar fi încercat o boicotare, prin neprezentare în comisii la audieri, PSD ar fi reclamat cu siguranță neîndeplinirea procedurilor constituționale și parlamentare (...). Au fost audieri maraton, în timp ce de fiecare dată, la toate guvernele PSD, audierile în comisiile de specialitate erau pure formalități, pe repede înainte, unele dintre ele încheindu-se și în câteva minute (...). Eu ca vicepremier sunt foarte mulțumită de activitatea colegilor mei miniștri", a spus Turcan.

Întrebată dacă întreaga procedură parlamentară nu-i fragilizează pe miniștrii desemnați, în condițiile în care unii dintre ei nu știu să încaseze criticile și ironiile parlamentarilor PSD din comisii, Raluca Turcan a răspuns: „Ce înseamnă fragilizare în urma unor audieri făcute de pesediști, care nu mai reprezintă absolut deloc opțiunile oamenilor cu privire la clasa politică și de asemenea audieri făcute de niște pesediști, care trei luni de zile au blocat în toate modurile cu putință activitatea Guvernului?".

A treia și ultima zi pentru audierea miniștrilor în comisiile reunite parlamentare este miercuri. Până în prezent, trei miniștri din Guvernul Orban 2 au fost avizați favorabil în forurile legislative de specialitate, Nicolae Ciucă la Apărare, Virgil Popescu la Economie și Bogdan Aurescu la Externe.

Avizele comisiilor sunt consultative. Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului urmează să fie dat luni, 24 februarie, de la ora 16.00.

Avize negative în forurile legislative de specialitate au primit: Florin Cîțu - Finanțe, Marcel Vela - Interne, Costel Alexe - Mediu, Bogdan Gheorghiu - Cultură, Cătălin Predoiu - Justiție, Ionuț Stroe - Tineret și Sport, Ion Ștefan - Dezvoltare și Monica Anisie - Educație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.