Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Raluca Turcan (PNL) încă se teme de PSD: 'Nu cred că trebuie minimalizat, nimeni nu trebuie să îşi permită niciun fel de aroganţă'

Facebook
raluca turcan

Vicepremierul Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că Partidul Social Democrat (PSD) este un adversar redutabil, dar trebuie îndepărtat din administraţiile locale, ea arătând şi că fiecare candidat liberal are "ascendentul" de a avea în echipă Guvernul şi pe preşedintele Klaus Iohannis, relatează Agerpres.

"Fiecare judeţ ar trebui să fie la fel de important pentru PNL să scoată administraţia pesedistă de la nivel local. Cei care în momentul de faţă intră în competiţia electorală pentru PSD nu intră doar ca nişte persoane de la un anumit partid, ci intră cu un anumit comportament care până acum a parazitat şi a dăunat foarte grav dezvoltării comunitare", a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Ea a spus că îşi doreşte ca "Iaşiul să fie un model de scoatere a PSD-ului de la nivelul Consiliului Judeţean" şi, totodată, un exemplu de bune practici prin atragerea de fonduri europene, dezvoltare şi creare de locuri de muncă.

"PSD-ul este un adversar redutabil şi îmi doresc enorm ca Iaşiul să fie un model de scoatere a PSD-ului de la nivelul Consiliului Judeţean. De asemenea, să câştigăm cât mai multe primării, iar pe Moldova să revenim la o administraţie concentrată pe fonduri europene, pe dezvoltare, pe investiţii, pe locuri de muncă. Asta înseamnă să câştigăm cât mai multe primării şi consilii judeţene, însă bătălia nu este uşoară. Nu cred că PSD-ul trebuie minimalizat, nimeni nu trebuie să îşi permită niciun fel de aroganţă, oamenii trebuie să ne simtă alături de ei", a declarat Raluca Turcan.

Liderul PNL a menţionat că fiecare candidat liberal face parte dintr-o echipă din care fac parte şi Guvernul, cât şi preşedintele Iohannis.

"Vreau să vă spun un lucru, toţi candidaţii noştri intră cu un ascendent. Ei sunt parte dintr-o echipă. Şi această echipă este făcută şi cu Guvernul României, şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Guvernul României ce a făcut? A reuşit să gestioneze ţara într-o situaţie de criză sanitară şi economică mai bine decât alte ţări cu sisteme de sănătate dezvoltate. Preşedintele României a reuşit să aducă pentru România 40 de miliarde de euro în plus pentru dezvoltare, pentru recuperare, rezilienţă, pentru reducerea decalajelor între România şi celelalte ţări membre din UE, cu condiţia ca aceşti bani să fie cheltuiţi până la finalul lui 2026. Deci este extrem de important cine va conduce şi administraţiile locale, şi Guvernul României, şi cine va avea majoritate în Parlament pe viitor. Pentru că dacă o să ajungă nişte oameni iresponsabili şi ratează oportunităţile şi toate fondurile europene, cum am făcut-o până acum, riscăm să avem pe masă 40 miliarde de euro şi să zacă nefolosiţi aşa cum s-a întâmplat până acum. Ţineţi cont că la finalul anului trecut 600 de milioane de euro se duceau pe apa sâmbetei dacă nu venea guvernul liberal să salveze de la dezangajare şi să-i atragă", a mai afirmat Raluca Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.