Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Marcel Boloş s-au întâlnit cu Johannes Hahn, comisarul european pentru buget şi administraţie

johannes hahn

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat joi că a avut o întâlnire de lucru, alături de ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş, cu Johannes Hahn, comisarul european pentru buget şi administraţie. Ea a adăugat că, în momentul de faţă, România este în grafic cu redactarea documentelor programatice aferente perspectivei financiare 2012-2027, iar Acordul de Parteneriat şi cele opt Programe Operaţionale au fost deja transmite Comisiei Europene pentru analiză şi evaluare.

„80 de miliarde de euro este bugetul alocat României, din fonduri europene, în anii următori. Este cea mai consistentă finanţare europeană pe care a primit-o România de la aderare şi, totodată, o şansă uriaşă de dezvoltare. Din această sumă, peste 30 de miliarde vor fi investiţi în reconstrucţia României după perioada de criză sanitară, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Alături de ministrul fondurilor europene, Marcel Ioan Boloş, am avut astăzi o întâlnire de lucru cu Johannes Hahn, comisarul european pentru buget şi administraţie. L-am asigurat pe comisarul Hahn că Ministerul Fondurilor Europene, desemnat coordonator al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, înregistrează cea mai bună performanţă în materie de absorbţie a fondurilor UE de la înfiinţarea sa. Dovada în acest sens este faptul că în doar 2 luni, la sfârşitul lui 2019, am salvat de la dezangajare 600 milioane de euro. În prezent, suntem în grafic cu redactarea documentelor programatice aferente perspectivei financiare 2012-2027, atât Acordul de Parteneriat, cât şi cele 8 Programe Operaţionale fiind deja transmise Comisiei pentru analiză şi evaluare”, a scris Raluca Turcan joi pe Facebook, potrivit news.ro.

Citește și: Gigi Becali îl desfinţează pe Mirel Rădoi: ‘Ce te mai agăţi? Gata, ai mâncat trei bătăi, la revedere! Asta e!’

Viceprim-ministrul a mai spus că prioritatea Guvernului PNL este de a atinge ţinta de absorbţie de 100% până la finalul actualei perioade de programare.

„Am subliniat în discuţia de astăzi faptul că Politica de Coeziune este instrumentul cheie pentru reducerea decalajelor dintre statele membre. În acest sens, România susţine concluziile Consiliului European din iulie referitoare la: flexibilizarea regulilor privind realocarea resurselor între fonduri; păstrarea regulilor referitoare la dezangajare şi a cotei de cofinanţare în cazul regiunilor celor mai puţin dezvoltate; o mai bună corelare între concentrarea tematică şi contextul economic actual de la nivelul statelor membre. Considerăm, totodată, că provocările climatice şi inovarea trebuie să meargă umăr la umăr cu reducerea decalajelor de dezvoltare”, a precizat Turcan.

Citește și: Anunț de ultim moment al Olguței Vasilescu! ‘PSD a semnat’

Ea a subliniat că REACT EU trebuie să ofere sprijin suplimentar României în această perioadă pentru combaterea efectelor crizei sanitare

„În plus, instrumentul de reacţie rapidă REACT EU trebuie să ofere sprijin suplimentar României în această perioadă pentru combaterea efectelor crizei sanitare. Pe lângă toate acestea, România îşi propune să utilizeze suma alocată în cadrul Next Generation EU prin Mecanismul Facilităţii de Redresare şi Rezilienţă. Îi mulţumesc comisarului european Johannes Hahn, pentru susţinerea permanentă acordată României şi pentru deschiderea faţă de propunerile noastre”, a conchis vicepremierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.