Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedinte al Parlamentului European, despre prinderea lui Ghiţă: 'Se urmăreşte, probabil...'

captura tv
sebastian ghita

Declaraţia lui Traian Băsescu despre Sebastian Ghiţă şi nevoia ca acesta să fie protejat este citită într-o cheie inversă de vicepreşedintele Parlamentului European Ioan Mircea Paşcu. Europarlamentarul PSD, fost ministru al Apărării în Guvernul Năstase, este de părere că prin arestarea lui Ghiţă se urmăreşte acoperirea scandalului stârnit de Dan Andronic, prin declaraţiile despre alegerile prezidenţiale din 2009.

Vezi şi: Ultima mutare a lui Ghiţă din Serbia, după arestare

Vezi şi: Un celebru fost ofițer SRI spune de ce Sebastian Ghiță nu a fost arestat mai demult

'Văd ca Basescu se "bate" ca Ghita sa fie "protejat", ca sa poată spune "tot". Si daca "mesajul" trebuie citit exact invers: "Acum ca l-ați prins, aveți grija ca Ghita sa nu spună ce stie!" (La fel a procedat Basescu si in cazul arestării si aducerii in țara a lui Haissam, pe care, presedinte fiind, nu ca acum, l-a amenințat direct!) Pentru că se urmărește, probabil, ca arestarea lui Ghita sa se rezume numai la efectul pozitiv - sa abata atenția opiniei publice de la dezvăluirile lui Andronic - si nu si la cel negativ - ca Ghita sa spună "tot" - cea mai buna soluție, logic, este ca Ghita sa rămână in Serbia cât mai mult timp cu putința... În felul acesta, "avantajul" este ca subiectul Ghita se va prelungi - fără riscuri - cel puțin pana se "îngroapă" subiectul dezvăluirilor lui Andronic, fără teama că se va apuca să şi vorbească!?", scrie Ioan Mircea Paşcu pe Facebook.

Agenţia naţională de presă din Serbia, Tanjug, a anunţat vineri seara că judecătorii din Belgrad au decis arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiţă. Purtătorul de cuvânt al Curţii Supreme, Bojana Stankovic, a declarat pentru Tanjug că decizia a fost determinată de riscul ca Ghiţă să se ascundă sau să fugă pentru a se sustrage extrădării.

Fostul deputat a fost prins în noaptea de joi spre vineri, în capitala Serbiei, în ceea ce pare a fi un control de rutină al poliţiştilor sârbi. Sebastian Ghiţă se afla în compania fratelui său şi s-a legimitat cu documente slovene false.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.