Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte al Senatului acuză Guvernul Cîțu de sfidare: 'Parlamentul nu e o anexă a Guvernului României'

Inquam Photos / George Calin
florin citu parlament

Convocarea pentru a cincea oară în sesiune extraordinară a Senatului pentru o ordonanţă de urgenţă este "pur şi simplu o sfidare" la adresa Parlamentului, a declarat senatorul PSD Robert Cazanciuc, marţi, după şedinţa Biroului permanent.

"Este pur şi simplu o sfidare la adresa Parlamentului această convocare în a cincea sesiune şi cred că va fi încă o sesiune săptămâna viitoare. Parlamentul nu e o anexă a Guvernului României, care emite ordonanţe de urgenţă când care chef, fără justificare. Parlamentul a aprobat o lege pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare. Sigur, pot fi situaţii speciale, cum a fost anul trecut, când am discutat în sesiune pandemia. Dar suntem de un an şi ceva în pandemie, Guvernul ştia în mod normal ce trebuie să facă. Guvernul este preocupat de fapt de alte lucruri, nu avem premier, nu avem preşedinte, ţara nu este guvernată şi atunci venim cu ordonanţe de urgenţă, când ar fi trebuit să emită Guvernul ordonanţe simple în această vacanţă parlamentară", a precizat Cazanciuc, potrivit Agerpres.

El a adăugat că instituţia aceasta juridică a sesiunii extraordinare "nu a fost făcută pentru a suplini incapacitatea Guvernului de a gestiona lucrurile, ci de a fi folosită chiar în situaţii extraordinare".

Cât despre modul în care sunt organizate şedinţele de plen, Cazanciuc a criticat faptul că acestea s-au desfăşurat online, deşi grupul parlamentar al PSD a solicitat constant prezenţa fizică a senatorilor la aceste şedinţe.

"Plenul a fost online mai degrabă, noi am solicitat în mod constant organizarea plenului fizic. De altfel, o să decidem dacă vom mai participa sau nu la lucrările Senatului începând din septembrie, dacă plenul va fi efectiv fizic. Din moment ce ne putem aduna cu zecile de mii pe stadioane, cred că ne putem aduna 136 în plenul Senatului", a susţinut senatorul PSD.

Biroul permanent al Senatului a convocat, marţi, de la ora 13,00, plenul în sesiune extraordinară pentru o informare privind adoptarea de către Guvern, pe 11 august, în vacanţă parlamentară, a trei ordonanţe de urgenţă referitoare la transferul drepturilor de pensie ale funcţionarilor Uniunii Europene, la echivalarea funcţiei de inspector social şi la angajarea prin concurs a personalului necesar implementării proiectelor finanţate din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.