Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte CJ Ilfov: Cred că incendiul din Periș a fost provocat intenționat / Garda de Mediu trebuie să răspundă dacă nu și-a făcut treaba

Sursa: ISUBIF
fum incendiu

Locuitorii din Nordul Capitalei au simțit miercuri dimineață miros puternic de plastic ars. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a explicat că nu e plastic ars, mirosul urât venind de la un incendiu de vegetație care are loc pe teritoriul administrativ al comunei Periş, unde ard resturi de la fosta fermă de porci. Garda Naţională de Mediu a trimis corpul de control.

Rizia Tudorache, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov, a declarat miercuri, contactat de ȘTIRIPESURSE.RO, că se află la fața locului și că din punctul său de vedere incendiul a fost pus intenționat pentru a introduce mai repede terenurile în circuitul agricol. El spune că o parte din vină aparține și Gărzii de Mediu care nu și-a făcut treaba pentru că spațiile cu dejecții ar fi trebuit ecologizate de mult:

  • „Eu sunt aici, la locul operațiunii. Din punctul meu de vedere, cred ca a fost un incendiu provocat intenționat pentru a fi îndepărtate resturile vegetale, sunt terenuri pe care vor să le pună în circuitul agricol și s-a extins inclusiv la depozitele de dejecții ale fostei ferme de creștere a porcilor Periș, unde proprietar la aceste bataluri este societatea Klevek Company SRL. Aceste depozite sunt de zeci de ani. Pe batalurile astea a crescut stuf, au incendiat, automat a luat foc și dejecțiile de animale care conțin foarte mult azot și prin ardere probabil că și asta este o explicație a mirosului”
  • Ce s-a incendiat, cei care le au în administrare sau care sunt proprietari au vrut să le bage mai repede în circuitul agricol și cu mai puțin efort, vorbesc de terenurile adiacente care au fost incendiate, iar cel care avea batalurile trebuia să le ecologizeze din timp așa cum prevede legea
  • Impresia mea asta este, că a fost un incendiu provocat pentru a îndepărta resturile vegetale, mai bine spus stuful. (Ar beneficia) proprietarii sau cel care a preluat terenurile în arendă să le lucreze.
  • Șeful Gărzii de Mediu pe Ilfov, cu Poliția, fac cercetări. Acum cine este proprietar trebuie să răspundă. Și ceilalți, dacă Garda de Mediu nu a luat măsurile la timp trebuie să răspundă și așa mai departe. Din punctul meu de vedere, astfel de depozite neconforme pe raza județului eu cred că mai sunt, iar cei îndrituiți prin lege să-și facă treaba să și-o facă, domnule. Stau pe funcții de ani de zile și....”

Vezi si: Poliția Română răspunde la cea mai așteptată întrebare: 'Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.