Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele CSM, despre pragul pentru abuzul în serviciu: 'CSM nu a propus vreun prag valoric!'

Inquam Photos / Octav Ganea
horodniceanu

CSM nu a propus un prag valoric pentru abuzul în serviciu, transmite vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), Daniel Horodniceanu, după ce Senatul a adoptat proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

„CSM, fiind consultat, nu a propus vreun prag valoric ca și condiție de existența a infracțiunii. Într-o țară în care salariul minim este de 460 de euro brut, suma de 50.000 de euro ca și condiție constituția a unei infracțiuni pare exagerată. Dar, sa așteptăm camera decizională”, a declarat Daniel Horodniceanu pentru jurnaliștii de la Main News.

„Este o noua cauză de impunitate pentru infractorii care sunt deja cercetați sau chiar trimiși in judecată pentru această infracțiune. Acest fapt va genera o noua dezbatere pe agenda de lucru”, a mai punctat Daniel Horodniceanu, vicepreședintele CSM, fost șef al DIICOT, structură specializată în investigarea infracțiunilor complexe, cu prejudicii mari. De asemenea, Horodniceanu consideră, totodată, că instituirea unui prag valoric pentru considerarea abuzului în serviciu-infracțiune ar fi și un aviz pentru cei care vor săvârși astfel de fapte. În opinia vicepreședintelui CSM, cei care vor să săvârșească astfe de fapte se vor gândi bine ce riscă.

Context

Modificarea adoptată de Senat nu este, însă, definitivă și va ajunge la Camera Deputaților pentru vot final. Partidul REPER a chemat deja oamenii în stradă pentru a se opune.

Fostul judecător CCR și ministru al Justiției, Tudorel Toader, a declarat miercuri, la Antena 3, că pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, introdus în Senat, este „discutabil”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.