Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte PSD: Avansul economic de 13% reprezintă doar 1,9% comparativ cu guvernarea Dăncilă

PSD
PSD sigla

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea spune că România înregistrează un avânt modest al economiei, deși datele publicate marți de INSP arată creșterea economiei cu 13,6% în trimestrul II din 2021, comparativ cu același trimestru al anului trecut.

“Partidul Social Democrat solicită autorităților, și în special premierului penelist Cîțu, să informeze corect cetățenii cu privire la evoluțiile economice din România. Avansul economic de 13%, raportat de Institutul Național de Statistică pentru trimestrul al doilea din 2021, reprezintă o creștere de doar 1,9 puncte procentuale în comparație cu nivelul la care se afla economia națională înainte de pandemia COVID-19”, a declarat Gabriel Zetea.

Potrivit acestuia, în timpul Guvernelor Orban și Cîțu România s-a aflat într-o recesiune profundă, înregistrând o scădere economică în patru trimestre consecutive.

„Trist este faptul că pentru această revenire din pandemie, de doar 1,9%, Guvernul României s-a împrumutat în toată această perioadă cu circa 1.000 de euro pe secundă! Este și mai grav că această creștere modestă a economiei în raport cu nivelul anterior pandemiei nu se resimte în niciun fel în buzunarele cetățenilor. Pentru 99% dintre cetățeni nivelul de trai s-a deteriorat semnificativ pe fondul inflației galopante scăpate cu totul de sub control de către guvernanți și această erodare accelerată a nivelului de trai din România va continua și în lunile următoare, în contextul creșterii explozive a prețurilor pentru gaze naturale și energie electrică” se mai arată în comunicat.

Zetea adaugă că în tot acest timp, veniturile românilor (pensii, salarii, alocații) rămân înghețate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.